Vooral christenen slachtoffer religieuze vervolging

Van de religieuze vervolging in de wereld is 75 procent gericht tegen christenen. Dit blijkt uit een rapport van een Britse katholieke organisatie, genaamd Aid to the Church in Need. Uit het rapport blijkt dat wereldwijd 100 miljoen christenen met vervolging te maken hebben. In 22 landen is dit jaar christenvervolging toegenomen, waaronder Egypte, Irak, Nigeria en Pakistan.

Naast vervolging door islamitische extremisten, benadrukt het verslag dat christenen ook worden aangevallen in landen waar het nationalisme in opkomst is, zoals Birma, India en Sri Lanka. Er is ook een toenemende dreiging van het islamitisch extremisme in Noord-Afrika en delen van Azië. Ondertussen onderdrukken sommige communistische en atheïstische landen de religieuze rechten van minderheden. Ann Widdecombe, een Brits politicus die zich inzet voor religieuze vrijheid, zegt door deze berichten “in toenemende mate verontrust” te zijn.

Widdecombe: “De tijd is aangebroken om te spreken in naam van de christenen die lijden voor hun geloof.” John Pontifex zegt namens Aid to the Church in Need dat “extremisten plaatselijke christenen in verband brengen met het Westen. Omdat ze in de meeste gevallen niet in staat zijn om westerse landen aan te vallen, richten veel extremisten zich op lokale christenen.” De Britse kardinaal van Edinburgh, Keith O’Brien, beschreef de vervolging van christenen recentelijk als “misschien wel het grootste mensenrechtenschandaal van onze generatie.”

Bron: CIP 21-3-2011

 

Bijbeltekst:
Want het ene volk zal tegen het andere volk opstaan, en het ene koninkrijk tegen het andere koninkrijk; en er zullen hongersnoden zijn en besmettelijke ziekten en aardbevingen in verscheidene plaatsen. Maar al die dingen zijn nog maar een begin van de weeën (daar ze eerst – in hevigheid en frequentie – zullen toenemen).
Dan zullen zij u overleveren aan verdrukking en u doden, en u zult door alle volken gehaat worden omwille van Mijn Naam. … en dan zal HET EINDE komen.” (Matth. 24:7-9, 14b)

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Christenvervolging, Tekenen vd Eindtijd, Voor u gelezen. Bookmark de permalink .

Plaats een reactie