Uit Syrië en Irak gevluchte christenen vinden geen rust in Turkije

Waarschijnlijk is de helft van alle Syrische christenen de afgelopen jaren naar Turkije gevlucht. Turkije is het meest voor de hand liggende land voor hen om heen te gaan, omdat Turkije direct aan Syrië grenst. Het totale aantal Syrische christenen in Turkije wordt momenteel geschat op 45.000.
De Syrische christenen voelen zich echter verre van vrij in Turkije. Om vervolging en vernedering te voorkomen, doen velen zich voor als moslims. Velen beperken daardoor het uitkomen voor hun christen-zijn tot hun eigen huis of onderkomen. Dat is ook de reden dat veel Syrische christenen proberen elders in Europa een veilig onderkomen te vinden.
Een aanzienlijk deel van de Syrische vluchtelingen in Turkije bevindt zich in vluchtelingenkampen. Linda, een gevluchte Irakese christen vertelt: ‘Het is voor ons erg moeilijk om hier in Turkije werk te krijgen. Mijn man, die elektricien is, kan af en toe een klein klusje doen.’
Over wat er in Irak is gebeurd, vertelt ze: ‘Toen IS-terroristen ons huis in Bagdad overvielen, was mijn dochter Nuşik 7 jaar. Ze stopte op die dag met praten en sindsdien praat ze niet meer. We leven nu in Yozgat. We werken hard om haar te laten behandelen, maar ze praat nog steeds niet. We hebben hier geen toekomst. Alles hier is onzeker.’
In Turkije vind je ook Armeense christenen. Zadig Kucuk vertelt dat haar 85-jarige moeder in december 2012 dood werd gevonden in de Armeense buurt in Istanbul. Het was veelzeggend dat er een groot kruis was gekerfd in haar borst. Er zijn zelfs christelijke vluchtelingen onthoofd in Turkije.
De vervolging van christenen in Turkije leidt ertoe dat er steeds minder christenen in het land zijn. Honderd jaar geleden was 20 procent van de bevolking christen, nu minder dan 2 procent. Laten we blijven bidden voor alle vervolgde christenen. (Bron: Gospel Herald)

Bron: Dirk van Genderen, NIEUWSBRIEF 6 februari 2016

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in antichristelijke machten, Christenvervolging, Voor u gelezen en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s