Ondanks verdrukking komen in Iran veel moslims tot geloof

Deze week zei iemand, die zeer goed op de hoogte is van de situatie in Israël en in de moslimwereld: ‘Het lijkt wel alsof God haast heeft om de moslims tot geloof te laten komen’. Exact dezelfde woorden heb ik al vaker in de Nieuwsbrief geschreven.
Deze ontwikkeling is ook duidelijk zichtbaar in Iran. Ondanks dat de Iraanse overheid hard optreedt tegen huisgemeenten, die vaak in het geheim samenkomen, komen steeds meer moslims in Iran tot geloof in de Heere Jezus. God is overduidelijk aan het werk in dit land. En Hij doet dat soms anders dat wij denken dat het moet gaan. Zoals Hij Zich ooit aan Paulus openbaarde op de weg naar Damascus, zo openbaart Hij Zich soms ook aan Iraniërs, die daarna tot geloof in Hem komen. Laten we de Heere niet voorschrijven hoe wij vinden dat mensen tot geloof moeten komen.
Het is nauwelijks mogelijk het aantal christenen in Iran te schatten. Open Doors spreekt over 450.000 Iraanse christenen. Anderen schatten hun aantal inmiddels op 1 miljoen.
Afgelopen maand werden vier christenen uit Ahwaz veroordeeld omdat ze illegale bijeenkomsten in huiskerken zouden hebben bijgewoond, met de bedoeling moslims te bekeren tot het christelijk geloof. Het grootste gevaar lopen christenen die voorheen moslim waren. Laten we de Heere danken voor Zijn machtig grote werk in Iran en vergeet niet te bidden voor de Iraanse christenen, speciaal voor hen die gevangen zitten omdat ze christen zijn.

Bron: Dirk van Genderen, NIEUWSBRIEF 12 maart 2016

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Bekering, Christenvervolging, Goed Nieuws-berichten, Voor u gelezen en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Ondanks verdrukking komen in Iran veel moslims tot geloof

  1. Henk Herbold zegt:

    Geweldig, dankbaar voor een positief bericht van wat God doet o.a. in Iran.
    Laten we vooral niet vergeten om op Jezus te zien, als we het ‘nieuws’ horen of lezen. Uiteindelijk spreekt God in alles toch het laatste woord.
    Jawel, de wereld gaat een vreselijke tijd tegemoet, het boek Openbaring spreekt van onvoorstelbare oordelen, waar we ons echt nog geen voorstelling van kunnen maken. Maar… het is vooral van belang om de laatste hoofdstukken van de Bijbel te lezen. Daar wordt vanaf Gods troon geroepen “Zie Ik maak alle dingen nieuw”. Daarna ontvouwt de Bijbel Gods laatste plannen en daar word je, als kind van God, van binnen warm van. Daar kunnen we o.a. lezen van een nieuwe stad en een nieuwe wereld, een groot bruiloftsfeest en bruiloftsgasten en nog veel meer!!! Zorg dat je die nieuwe toekomst niet missen zal, want het is al vlak bij.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s