Meisje ontsnapt aan terroristen Boko Haran

Begin vorig jaar werden in Nigeria bijna 300 christelijke meisjes gekidnapt door terroristen van Boko Haran. Sinds die tijd zijn ze spoorloos, ondanks uitgebreide zoekacties van het Nigeriaanse leger.
Kortgeleden lukte het één van deze meisjes om te ontsnappen. Ze werd gevonden door herders, die haar weer in de bewoonde wereld brachten. Wat ze vertelt, is heftig:
‘We werden gedwongen om moslim te worden. Wie weigerde, werd onthoofd of doodgeschoten. Ook werden we gedwongen te trouwen met terroristen van Boko Haran. Veel meisjes hebben inmiddels al een kind gebaard, anderen zijn zwanger. Velen hebben ziekten opgelopen door de gedwongen seks met de terroristen.’
Volgens dit meisje voelden de terroristen zich opgejaagd door het Nigeriaanse leger. Telkens trekken ze naar een ander kamp en plaatsen ze er mijnen en andere explosieven.

Volgens voorganger Samuel Dali van de ‘Church of the Brethern’, waar 176 van de ontvoerde meisjes toe behoorden, zijn er van het kerkverband waartoe hij behoort, al 8000 leden gedood door Boko Haran. Ook is 70 procent van de kerken verwoest.
Laten we bidden dat alle ontvoerde meisjes spoedig vrij zullen komen en dat de Heere hen nabij is in de ellende waarin ze zich bevinden. Laten we ook bidden dat de terreurorganisatie Boko Haran ontmanteld wordt en dat veel terroristen tot geloof in de Heere Jezus zullen komen.
Bron: Dirk van Genderen, NIEUWSBRIEF 17 oktober 2015

.

NOOT A. Klein:
Lees eventueel ook onze bijna dagelijkse (re)tweets over actuele zaken/ geloofszaken via ons Twitteraccount. Al deze (re)tweets zijn trouwens ook te lezen via de rechterzijde van dit Blog (iets omlaag scrollen).
Misschien ten overvloede: U hoeft zelf geen Twitteraccount te hebben, om deze (re)tweets te kunnen lezen.

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in antichristelijke machten, Christenvervolging, Tekenen vd Eindtijd, Voor u gelezen en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s