God ontfermt Zich over vele moslims in het Midden-Oosten

‘Kan zoiets ook in Amerika plaatsvinden,’ vroeg Patrick Klein, de leider van ‘Vision Beyond Borders’ zich af na zijn trip naar Noord-Irak? De vluchtelingencrisis in en rond Irak is onvoorstelbaar groot. Volgens de VN telt Irak in totaal 2,4 miljoen vluchtelingen, van wie velen in grote nood verkeren.
Klein vertelt dat de verhalen die hij heeft gehoord, hartverscheurend zijn. De getuigenissen van christenen waren verbazingwekkend. De noden van de vluchtelingen overweldigend.
‘Veel vluchtelingen die ik ontmoette, waren verjaagd uit Mosoel. Velen van hen zijn christen. Ze hebben weinig hoop voor de toekomst. Ze vragen zich af waar ze heen moeten gaan en overwegen of ze ook naar Europa of Amerika zullen gaan om er een nieuw leven te starten. Ik moet er echter niet aan denken dat de 300.000 Iraakse christenen het land verlaten, want dan blijven er geen christenen meer in het land over.’
Veel vluchtelingen hebben een hogere opleiding, ze behoren tot de middenklasse en hadden goede banen en geld op de bank, waarmee ze ook hun armere familie ondersteunden. Maar door de opmars van ISIS is alles veranderd.
Toen ISIS Mosoel binnenviel, gingen de terroristen van huis-tot-huis en dwongen de christenen te verdwijnen. ‘Veel christenen uit Mosoel woonden al dertig jaar naast hun moslimburen. En nu eisten die buren opeens: ‘Verdwijn uit Irak. Jullie horen hier niet. Wij haten jullie, christenen.’ De christenen werden voor de keus gesteld: bekeer je tot de islam, vertrek of we doden je.
Eén man vertelde: ‘Ik denk dat God dit toelaat, omdat we Hem waren vergeten. We waren gestopt met het lezen van onze Bijbels. We waren gestopt met bidden. Misschien gebruikt God dit.
Hij vertelt verder: ‘Ik wil u vertellen dat wij, mijn familie en ik, nu elke avond onze wijdingen hebben. Dan bidden we samen en lezen we samen in de Bijbel. We realiseren ons nu dat alles wat we hebben Jezus is.’
Volgens Klein was dit de zwaarste trip die hij ooit gemaakt heeft. ‘Ik werd gedwongen mezelf af te vragen: Kan zoiets ook in Amerika gebeuren? Kunnen wij voor dezelfde keuze worden gesteld? Volgen wij Christus of gaan we onze eigen weg? Ik bid dat de kerk in Amerika Christus van harte lief zal hebben, om te voorkomen dat ze haar eerste liefde voor Hem kwijtraakt.’
De groei van ISIS beïnvloedt ook veel moslims die zich inzetten om de vluchtelingen te helpen. ‘Veel van deze mensen – moslims – vragen zich af: Als dit de islam is, willen wij geen moslims meer zijn. En het wonder vindt plaats dat God hierdoor hun harten opent voor het Evangelie.’

Bron: Dirk van Genderen, NIEUWSBRIEF 25 april 2015

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in antichristelijke machten, Bekering, Christenvervolging, Israël en/of het Midden Oosten, Tekenen vd Eindtijd, Voor u gelezen en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s