Duitse dominee onder vuur

Op 18 januari jl. hield de Duitse predikant Olaf Latzel van de St. Martinikirche in Bremen een preek over Richteren 6:25-32. In die preek keerde hij zich als een Gideon in krachtige bewoordingen tegen het vermengen van religies.
Het thema van zijn preek was (vertaald): ‘Van Gideon de reiniging van de vreemde goden leren’. Zeer stellig keerde Latzel zich tegen de vermenging van het christelijk geloof en de islam. Hij nam stelling tegen het gezamenlijk bidden door christenen en moslims. ‘Christenen moeten niet ingaan op uitnodigingen van moslims om met hen het Suikerfeest te vieren. We dienen heel zuiver te blijven.’ Ook waarschuwde hij tegen Boeddhabeelden. ‘Dat is afgodendienst.’
Een storm van reacties was het gevolg. Gewoonlijk wordt de preek van Latzel op internet door zo’n 100 tot 150 mensen beluisterd. In de afgelopen weken werd hij tienduizenden keren beluisterd. Latzel ontving een stortvloed aan e-mails, in overgrote meerderheid steunbetuigingen. Door alle ophef is het aantal kerkgangers in zijn gemeente ruim verdubbeld, tot 700 mensen.
Er kwam ook heftige kritiek, ook van andere predikanten en van kerkgenootschappen. Hij zou anderen gekwetst hebben en moeten we de Bijbel wel zo letterlijk nemen? Inmiddels ligt zijn preek bij de officier van justitie, die gaat beoordelen of sprake is van het kwetsen van religieuze gevoelens.
Het was zeker niet de bedoeling van de voorganger om wie dan ook te kwetsen. En achteraf vindt hij ook dat hij sommige dingen beter iets anders had kunnen verwoorden. Maar dat doet niets af aan de kern van zijn boodschap. ‘Het gaat om Jezus alleen,’ stelt de voorganger met grote nadruk. ‘Alle andere goden moeten weg uit ons leven.’
Bid u mee voor dominee Latzel, nu er in deze weken zoveel op hem en op zijn gezin afkomt, dat de Heere hem nabij zal zijn, zal ondersteunen en wijsheid zal schenken.

Bron: Dirk van Genderen, NIEUWSBRIEF 28 februari 2015

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in antichristelijke machten, Christenvervolging, Gebed, Gehoorzaamheid aan God, Voor u gelezen en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Duitse dominee onder vuur

  1. Anke zegt:

    En zo is dat! Jezus alleen.
    De keuze zal moeten worden gemaakt… voor of tegen, want “wie niet voor Mij is, is tegen Mij.”
    We zullen kleur moeten bekennen, al kost het ons de kop.
    Heer geef ons kracht!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s