Kans op piraterij door ISIS in Middellandse Zee

Het Italiaanse ministerie van Defensie waarschuwt dat ISIS in Libië vaste voet aan de grond heeft gekregen en hierdoor de controle heeft over enige havens. Het ministerie wijst in een rapport op het gevaar dat ISIS-militanten daardoor een uitvalsbasis hebben voor piraterij in de stijl van Somalische piraten. Daardoor zouden kapingen en gijzelingen gemeengoed worden op de Middellandse Zee en is er een acuut gevaar dat ISIS “volle migrantenboten” in zal zetten voor “kamikazemissies”.
Het rapport stelt dat militanten van ISIS veel schepen hebben geconfisqueerd in de havens die zij onder controle hebben. Die kan ISIS gebruiken voor aanvallen op vissersboten, kleine koopvaardijschepen, cruiseschepen of zelfs boten van de Libische kustwacht. Ook dreigt hierdoor het gevaar dat mensen ontvoerd zullen worden voor het innen van losgeld. Denk hierbij aan de decennialange terreur van Somalische piraten in de Golf van Aden. ISIS-piraterij op de Middellandse Zee, één van ‘s werelds drukst bevaren wateren, zou ook de toeristische sector in gevaar kunnen brengen. Zo zouden cruiseschepen vol met vakantiegangers een winstgevend doelwit voor de militanten zijn.
Eerder deze week luidde ook Quiliam, een Britse denktank op het gebied van terrorismebestrijding, de noodklok door te waarschuwen dat ISIS Libië zal gebruiken als “poort naar Europa”. De denktank beschikt over documenten waaruit blijkt dat ISIS Libië beschouwt als een nieuwe provincie van het zelf-uitgeroepen Kalifaat. De bevindingen van de denktank worden ondersteund door uitspraken in de veelbesproken ISIS-video van de onthoofding van 21 Egyptische Kopten op een Libisch strand. Daarin zegt één van de militanten: “We zullen Rome veroveren”. Het Italiaanse vasteland, van waaruit Libië ooit werd gekoloniseerd, ligt slechts zo’n 350 kilometer van de Libische kust.

Bron: CIDI, 20-2-2015

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Algemene informatie, antichristelijke machten, Tekenen vd Eindtijd, Voor u gelezen en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s