GETUIGENIS: Van Jihad tot Jezus

De haat van islamitische jihadisten tegen Joden en Christenen is vaak groot. Toch is de Heere bij machte verandering te bewerken in het hart van een jihadist.
Ik las het getuigenis van Jerry Rassamni. Tijdens de burgeroorlog in Libanon, waarbij meer dan 100.000 doden vielen, streed hij als jihadist tegen de Christenen in Libanon. Joden haatte hij nog tien keer meer. Na een aantal jaar vechten, met constant de dood voor ogen, begon hij te twijfelen aan het nut van de oorlog. ‘De straten lagen vol met dode mensen, in plassen bloed. Een mens leek wel minder waard te zijn dan een hond. Ik zag het kwaad in het hart van de mens. Ik wilde weg.’
Jerry besloot Libanon te verlaten en kwam in Amerika terecht. Daar leerde hij christenen kennen, bij wie hij een liefde ontdekte, die hij miste. Hij begon zich af te vragen of het moslimgeloof wel de waarheid was. Zou hij christen kunnen worden? Dat nooit, dacht hij. In Libanon was hij beschoten door mensen die zich christen noemden en Christus was een Jood. En juist Joden haatte hij.
Jerry raakte bevriend met Jennifer, een christelijk meisje. Tegen haar zei hij dat hij zich nooit zou bekeren en nooit christen zou worden. Jennifer ging in gebed. Ze vroeg de Heere of ze verkering mocht hebben met Jerry en ze bad voor zijn bekering. En het wonder gebeurde. Jerry begon in de Bijbel te lezen en raakte geïnteresseerd in het christelijk geloof. Hij ging met Jennifer mee naar de kerk en kwam tijdens een kerkdienst tot geloof in de Heere Jezus. En Jennifer werd zijn vrouw.
Zijn ogen werden ervoor geopend dat God hem zo lief had dat de Heere Jezus aan het kruis de prijs voor zijn zonde had betaald, ‘zodat ik God Baba (Vader in het Arabisch, DvG) mocht noemen. Dat is iets wat in de islam absoluut onmogelijk is. Allah, de God van de islam, is absoluut niet dezelfde als de God van de Bijbel.
Hij merkt op: ‘Het in koelen bloede doden, is duivels. Liefde is superieur aan haat. Vrijheid is kostbaarder dan onderdrukking. Waarheid is edeler dan plagiaat. De islam verplettert genadeloos elke dissident.’
Hoewel bijna een kwart van de wereldbevolking in de greep van de islam is, gelooft Rassamni dat velen moslim zijn uit angst en/of uit onwetendheid. Speciaal voor hen heeft hij zijn boek ‘From Jihad to Jezus’ geschreven, als een getuigenis. Het boek (Engelstalige uitgave) is te bestellen bij bol.com.
‘Dit boek bevat mijn ontdekking van de waarheid en de bevrijding van de ketenen van trots en idealisme. Deze reis is niet voor degenen die bang zijn, maar degenen die op zoek gaan naar de waarheid, zullen die vinden,’ vertelt hij.
Jerry is zeer bewogen met moslims. Hij weet wat hun toekomst is als ze de Heere Jezus niet leren kennen. Dan zullen ze de eeuwigheid in de hel moeten doorbrengen. Daarom wil hij hun het goede nieuws brengen dat de Heere Jezus is gekomen om ook hen te redden.
‘De moslim die je vandaag haat, kan morgen je broeder of zuster zijn die de Heere Jezus heeft leren kennen.’ Informatie: http://www.jihadtojesus.com

Bron: Dirk van Genderen, NIEUWSBRIEF 24 januari 2015

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Bekering, Christenvervolging, Demonische invloed/bezetenheid etc., Getuigenis, Voor u gelezen, Werkingen van Gods Geest en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s