Geweld tegen christenen in Nigeria bereikt een dieptepunt

Een paar weken geleden was de Nigeriaanse broeder Zingak bij ons op bezoek. Met gevaar voor eigen leven zet hij zich in om christenen die het slachtoffer zijn geworden van Boko Haram medische hulp te bieden. Zingak doet dit al jaren, maar wat er dit jaar in Nigeria is gebeurd, kan hij niet meer dragen. “Dit jaar ben ik voor het eerst van mijn leven depressief geweest.” zei hij.

Dieptepunt
Aan het eind van 2014 maakten Zingak en zijn collega’s de balans op. Afgelopen week ontvingen we van hen de afschuwelijke cijfers: minstens 8.500 christenen zijn door Boko Haram omgebracht. 450.000 families zijn voor het geweld op de vlucht geslagen, waarvan er nog 250.000 dakloos zijn of in vluchtelingenkampen verblijven. Onwerkelijke aantallen, niet te bevatten. Het geweld tegen christenen heeft een absoluut dieptepunt bereikt. De pijn en het verdriet zijn onbeschrijfelijk. “Ieder verhaal dat ik hoor, drukt zwaar op mijn schouders”, zegt Zingak.

Noodklok
Met deze aantallen in onze gedachten doet het ons pijn dat er wereldwijd nog zo weinig aandacht is voor de situatie in Nigeria, waar feitelijk hetzelfde is gebeurd als in Irak en Syrië: net als IS heeft ook Boko Haram een islamitisch kalifaat uitgeroepen, en iedereen die zich niet tot de islam wil bekeren, wordt bruut afgeslacht. (Lees ook het persbericht ‘SDOK luidt de noodklok‘)

Bid voor Nigeria
We willen u dringend vragen om naast onze broeders en zusters in Nigeria te (blijven) staan. In de eerste plaats door uw gebed. Bid om verandering. Bid voor de vele christenen die moesten vluchten, gewond raakten of geliefden verloren. Bid ook voor de komende tijd, als er extra geweld wordt verwacht in verband met de presidentsverkiezingen in februari.

Steun het project medische hulp
Verder wil ik u vragen of u het onmisbare werk van Zingak en zijn collega’s wilt steunen met een (extra) gift. Maakt u de medische hulp aan gewonde broeders en zusters mogelijk? U kunt een gift overmaken (zie bankgegevens SDOK via hun website – AK), onder vermelding van ‘medische hulp’. Of klik hier om direct online een donatie te doen.

Hartelijk bedankt!

Bron: SDOK, Harm Noordhof, manager communicatie, NIEUWSBRIEF 29-12-2014

Advertenties

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in antichristelijke machten, Christenvervolging, Voor u gelezen en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s