Verzoening in Israel (tussen Joodse en Arabische christenen)

Maar liefst 260 Messiaans-Joodse en Arabische voorgangers, jeugdleiders, evangelisten bijbelschoolleraars en andere christelijke organisaties waren drie dagen bij elkaar om samen te spreken, studeren, bidden en overleggen hoe het Woord van God op een goede manier kan worden gebracht aan Joden en Arabieren in heel Israël.
Deze toegewijde mannen en vrouwen zijn de vrucht van jarenlange prediking van het Evangelie aan Joodse mensen en aan Arabieren. Velen verloren door hun geloof hun baan, kregen te maken met afwijzing en vele andere moeilijkheden. Ze gaven alles op om het Evangelie te brengen.
‘We gaan door met prediken en we blijven het Woord van God onderwijzen totdat het volk van Israël is veranderd,’ aldus één van de voorgangers. ‘We zijn bereid te lijden voor de zaak van het Evangelie en gaan ermee door, wat er ook gebeurt. God zal Zijn wil volbrengen door de kracht van Zijn Woord.’

Terwijl de spanningen in Jeruzalem behoorlijk zijn toegenomen door de recente aanslagen en de voortdurende dreiging, is het verbazingwekkend de diepe vriendschap te zien tussen deze gelovige Arabieren en Joodse mensen. Zelfs de bloedige moordaanslag in de Jeruzalemse synagoge, die plaatsvond op de laatste dag van de conferentie, bracht geen spanningen teweeg tussen deze Godvrezende mannen en vrouwen, die één zijn in de Messias. Integendeel, de gruwelijke en dodelijke aanslagen in Jeruzalem versterken alleen maar hun innige banden en vergroten hun toewijding om met nog meer kracht het Leven-brengende Woord van God door te geven aan Joden en Arabieren.

Een centraal thema tijdens de bijeenkomsten was: ‘Het profetische Woord van God voor de laatste dagen van de eindtijd’. Bijbelgedeelten over de tweede komst van de Messias werden bestudeerd. Er werd vastgesteld dat veel tekenen erop wijzen dat we in de laatste dagen leven, met name de terugkeer van het Joodse volk naar hun Bijbelse land. De leiders van de plaatselijke gemeenten spraken met elkaar af dat ze voortaan nog meer aandacht zouden besteden aan het voorbereiden van Gods volk op de spoedige wederkomst van de Messias. Ze beseffen: de tijd is kort en de mensen van dit land, zowel Joden als Arabieren, moeten het Woord van God nu horen.

Hoewel er verschillend wordt gedacht over hoe het precies zal gaan in de korte tijd voorafgaand aan de wederkomst en tijdens de wederkomst van de Heere Jezus, zijn allen ervan overtuigd dat Hij komt en dat het Evangelie met kracht moet worden verkondigd, zeker in Israël.
De spoedige komst van de Messias dringt gelovigen tot eenheid, tot reinheid tot heiligheid. Het is de vijand, de satan, die verdeeldheid veroorzaakt tussen gelovigen over de eindtijd en de wederkomst van de Messias.
De conferentie werd afgesloten met gebed om eenheid in het geloof en moed om het Evangelie door te geven. Ook werd gebeden om kracht om vrijmoedig te spreken om het komende Messiaanse Koninkrijk, de enige werkelijke oplossing van het Arabisch-Israëlische conflict en de vrede van Jeruzalem.

Bron: Dirk van Genderen, Nieuwsbrief 29-11-2014

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Evangelisatie, Getuigenis, Goed Nieuws-berichten, Heiliging, Israël, Tekenen vd Eindtijd, Voor u gelezen, Wederkomst van Christus, Werkers in Gods dienst en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s