Red Asia Bibi van de doodstraf (onderteken s.v.p. de petitie)

Op 16 oktober jl. is, in hoger beroep door een Hogere Pakistaanse Rechtbank, het doodvonnis tegen Asia Bibi bekrachtigd.
In 2009 werd deze Pakistaanse christin gearresteerd, na een woordenwisseling met enkele moslimvrouwen. Deze vrouwen weigerden water van haar aan te nemen, omdat ze als christen onrein zou zijn. Tijdens de discussie die daarop ontstond, werd Asia ervan beschuldigd dat ze de profeet Mohammed beledigd zou hebben. In november 2010 werd ze daarom door de rechtbank veroordeeld tot de dood door ophanging.
Asia is getrouwd met Ashiq Masih. Samen hebben ze vijf kinderen. Het gezin verblijft op een onderduikadres vanwege de talloze doodsbedreigingen die ze krijgen sinds hun vrouw en moeder werd veroordeeld. Twee vooraanstaande Pakistaanse politici, die zich hebben ingezet voor de vrijlating van Asia, zijn inmiddels vermoord.
De advocaten van Asia Bibi tekenden hoger beroep aan tegen het doodvonnis, maar omdat de hogere rechtbank de uitspraak heeft bevestigd, betekent dit dat Asia alleen nog vrijgesproken kan worden door het Pakistaanse Hooggerechtshof. Ondanks de blasfemiewetten, die de dood als enige straf voor godslastering voorschrijven, is in Pakistan nog nooit iemand geëxecuteerd voor dit ‘vergrijp’. De druk op de rechtbank door extremistische moslims is echter erg hoog en maakt het voor rechters moeilijk om eerlijk recht te spreken.

Jubilee Campaign, de ChristenUnie en de SDOK doen middels een petitie nog een allerlaatste poging om te voorkomen dat Asia Bibi de doodstraf krijgt. Doe mee en onderteken de petitie. Als u klikt op de link redasiabibi.nl, komt u bij de petitie. Blijft u ook voor haar en haar man en kinderen bidden.

Bron: Dirk van Genderen, Nieuwsbrief 1-11-2014

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in antichristelijke machten, Christenvervolging, Gebed, Voor u gelezen en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s