Koerdische bekeerling: ‘Vandaag ben ik de gelukkigste persoon’

De wreedheid van de Islamitische Staat (IS) leidt tot ongekende openheid voor het Evangelie in diverse islamitische landen in het Midden-Oosten. Ik heb er al vaker over geschreven en ik kan erover blijven schrijven, want het is zo wonderlijk wat daar allemaal gebeurt.
Een nieuwsgierige kolonel van de Koerdische strijdkrachten, die in Irak mee vocht tegen de IS-strijders, kwam in contact met een Iraaks hulpverleningsteam, dat zich inzette voor mensen in nood. Hij wilde weten waarom ze dat deden. Ze vertelden hem dat ze de liefde van Christus wilden verspreiden en dat ze hulp ontvingen van Christian Aid Mission, een christelijke hulporganisatie. Ze deelden voedsel, kleding, bedden, medicijnen en Bijbels uit.
De kolonel zag in deze mensen iets van de liefde van Christus. Deze christenen brachten elke dag liefde, vrede en hulp naar de mensen in nood.
Deze kolonel was een divisiecommandant van de Peshmerga’s, de gewapende strijdmacht van het Koerdische regionale bewind. Met zijn eenheid probeert hij de opmars van de Islamitische Staat (IS) te stoppen. Met de hulp van Amerikaanse bombardementen hebben de Peshmerga’s een deel van het gebied weer in handen gekregen.
Toen de kolonel een gesprek over de Heere Jezus had met de leider van het team, kwam hij tot geloof. Hij boog zijn hoofd en ging in gebed. Hij vroeg Christus om in zijn leven te komen en ontving een exemplaar van de Bijbel.
De kolonel sprak: ‘Vandaag ben ik de gelukkigste persoon, ik had het voorrecht deze belangrijke beslissing te mogen nemen.’
Wat er met de kolonel gebeurde, gebeurt met heel veel mensen in Irak. In grote aantallen komen Iraakse vluchtelingen in het Koerdische Erbil en omgeving tot geloof in de Heere Jezus. Overal heen verschijnen tentkerken in de vluchtelingenkampen.
Volgens de directeur van de hulpverleningsorganisatie denk je onder normale omstandigheden goed na over wat de beste strategie is om het Evangelie door te geven, maar ‘nu is het de uitdaging om voldoende aandacht te kunnen besteden aan alle mensen die de Heere Jezus willen leren kennen. Het is zelfs zo dat we niemand ontmoeten die de Evangelieboodschap afwijst.’
In deze vluchtelingenkampen is de oogst groot, maar werkers om aan deze vluchtelingen de noodzakelijkste levensbehoeften en het Evangelie uit te delen, zijn er te weinig. Ook in de gebieden waar IS het voor het zeggen heeft, is de nood groot. Volgens de directeur zijn ook daar nog christelijke werkers, die hun leven riskeren om aan de mensen daar het Evangelie vertellen en hen tot Christus leiden. Ze zijn er getuige van de meest gruwelijke verschrikkingen. Hij vertelt dat in Qaroqosh Iraakse kinderen zijn onthoofd die weigerden Christus te verloochenen. De vervolging dwingt nieuwe christenen om hun vertrouwen alleen op God te stellen.

Bron: Dirk van Genderen, Nieuwsbrief 1-11-2014

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Bekering, Evangelisatie, Gebed, Getuigenis, Goed Nieuws-berichten, Voor u gelezen en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s