SDOK brengt het Evangelie naar Noord-Korea via usb-sticks

PERSBERICHT SDOK (Stichting de Ondergrondse Kerk)
9 oktober 2014

GORINCHEM – SDOK is deze week een campagne gestart om gebruikte usb-sticks in te zamelen voor Noord-Korea. De sticks worden ingezet om het Evangelie te verspreiden in dit gesloten en antichristelijke land.

SDOK roept christenen in Nederland op om hun usb-sticks beschikbaar te stellen voor dit project. De usb’s kunnen gratis opgestuurd worden naar het kantoor van SDOK. Daar worden ze gevuld met audiobestanden, waaronder de ingesproken tekst van de complete Bijbel in het Noord-Koreaanse dialect, bijbelstudies en christelijke liederen. Vervolgens worden de usb’s naar Zuid-Korea gestuurd. Daarvandaan worden ze door gevluchte Noord-Koreanen via luchtballonnen en smokkelroutes Noord-Korea binnengebracht.

De vraag naar usb-sticks komt van gevluchte Noord-Koreaanse vluchtelingen, die zich vanuit Zuid-Korea en China inzetten om hun volk met het Evangelie te bereiken. SDOK-directeur Edwin Baelde: “Via onze partnerorganisatie in Seoul ondersteunen we deze Noord-Koreaanse broeders en zusters bij dit bijzondere werk. Zij weten als geen ander wat wel of niet werkt en zijn voortdurend op zoek naar nieuwe mogelijkheden om het Evangelie Noord-Korea binnen te krijgen. Ze zijn ervan overtuigd dat het sturen van usb-sticks met audiobestanden hiervoor een effectieve manier is, in aanvulling op bestaande methoden.”

Het is volgens de Noord-Koreaanse evangelisten niet de vraag of usb-sticks wel gebruikt kunnen worden in het gesloten Noord-Korea. Het land is in technologisch opzicht behoorlijk bij. De usb’s worden verspreid in gebieden waar relatief veel mensen beschikken over apparatuur om audiobestanden af te spelen. Naar schatting zijn er in Noord-Korea meer dan twee miljoen mobiele telefoons in gebruik. Verder zijn er tablets, laptops en pc’s. Daarnaast is er een levendige handel in mp3-spelers, die vanuit China het land worden binnengesmokkeld.

Baelde legt uit waarom gevluchte Noord-Koreaanse christenen het zo belangrijk vinden om hun landgenoten te laten kennismaken met het Evangelie: “Veel Noord-Koreanen die hun land ontvluchten, komen in China of Zuid-Korea pas voor het eerst van hun leven in aanraking met christendom. Ze hebben van jongsaf gehoord dat christenen criminelen zijn. Wanneer ze meer horen over het christelijk geloof, gaan ze beseffen dat de juche-ideologie met de verheerlijking van de Kim-familie één grote leugen is, zorgvuldig ontworpen naar het model van het christendom. Het Evangelie legt een bom onder de macht van het Noord-Koreaanse regime. Daarom geloven Noord-Koreaanse christenen dat alleen Gods Woord Noord-Korea kan veranderen.”

  • Op de speciale website www.sdok.nl/usb wordt de campagne verder uitgelegd en is te lezen hoe men kan helpen. De inzamelactie loopt tot 28 februari 2015. De eerste usb’s worden in het voorjaar van 2015 verspreid in Noord-Korea.

Bron: SDOK, 9-10-2014

 

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Algemene informatie, Evangelisatie en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s