Tot geloof gekomen yazidi is verbaasd over goedheid van de christenen

Geschat wordt dat in Noord-Irak 182.000 yazidi’s zijn gevlucht. Ze voelen zich verraden door de Arabische moslims en verwachten nu hun hulp van de Koerden en van de christenen. Een yazidi-leider vertelde aan CBN-News dat in Sinjar honderden moslimburen zich opeens tegen zijn mensen keerden toen de ISIS-strijders in de stad arriveerden. ‘Ze namen onze vrouwen, kinderen en ouderen mee, alles. We kunnen niet meer terug naar onze woonplaats.’
Een andere yazidi vertelde dat hij acht dagen had doorgebracht op de Sinjar berg. Kortgeleden kwam hij tot geloof in de Heere Jezus. Voor zijn eigen veiligheid noemen we hem Shamo. Hij was er getuige van dat terroristen 170 yazidi-mannen doodden. Hun vrouwen en dochters namen ze mee om ze te verkopen of te gebruiken als seksslaven.
Shamo wil niets meer te maken hebben met de islam vanwege ISIS en de gruweldaden. Hij vertelt dat hij zeer geraakt is door de christenen die hij heeft leren kennen, vanwege hun vriendelijkheid en vrijgevigheid. Het verschil tussen de islam en het christendom is het verschil tussen hemel en aarde.
Verschillende organisaties verlenen hulp aan de vluchtelingen, zoals CBN Disaster Relief. ‘We zijn hier om jullie te laten weten dat we jullie niet vergeten zijn, aldus Brian Scott van deze organisatie. We doen deze hulpverlening in de Naam van Jezus Christus.’
Shamo, de tot geloof gekomen yazidi, vraagt Schott om bescherming. ‘Alstublieft, zend ons een internationale bescherming, of haal ons weg uit dit land. We willen niet nog meer vrouwen en kinderen kwijtraken. En alstublieft, bid voor de yazidi’s, dat ze Christus zullen leren kennen, net als ik.

Bron: Dirk van Genderen, Nieuwsbrief 6-9-2014

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Bekering, Gebed, Getuigenis, Voor u gelezen en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s