Nigeria: 350 christenen gedood in een week

Boko Haram is bezig aan een grote opmars in het noorden van Nigeria. Vorige week veroverde de terreurgroep de stad Bama en een groot aantal dorpen in dezelfde streek.
In totaal werden vorige week meer dan 350 christen gedood. Dit zeggen leiders van de Church of the Brethren in Nigeria (EYN). Ook moesten veel kerken en een bijbelschool gedwongen de deuren sluiten.
Het geweld van Boko Haram wordt met de dag erger. Duizenden kerkleden verlaten het gebied”, vertelt Samuel Dali, leider van de EYN. Samuel is, samen met andere leiders, in het gebied gebleven. Hij verwacht elk moment een nieuwe aanval: “Elke nacht gaan we naar bed, vrezend voor ons leven. We weten dat ze elk moment kunnen komen. We bereiden ons voor om te vluchten.”
Een christen die de aanvallen overleefde vertelt aan Morning Star News: “Ze gingen van huis tot huis, schietend op ieder die ze zagen. Ik kan niet zeggen hoeveel lichamen ik heb gezien.” Veel christenen slaan op de vlucht, maar weten niet waar ze heen moeten.
Bron: Morning Star News (uitgebreide versie, Engelstalig – AK)

Bron: SDOK (Stichting de Ondergrondse Kerk), 8-9-2014

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in antichristelijke machten, Christenvervolging, Voor u gelezen en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s