Wie wil er opstaan voor de christenen?

Joodse wereldleider luidt noodklok

“Waarom is de wereld stil, terwijl christenen in het Midden-Oosten en Afrika worden afgeslacht? In Europa en de Verenigde Staten hebben we demonstraties gezien na de tragische dood van Palestijnen die door Hamas als menselijke schilden zijn gebruikt. De Verenigde Naties (VN) hebben vragen gesteld en richt zijn woede op Israël, een land dat zich verdedigt tegen een terroristische organisatie. Maar op de barbaarse slachting van duizenden christenen wordt achteloos gereageerd,” schrijft Ronald S. Lauder, voorzitter van de World Jewish Congress. In de New York Times luidt hij de noodklok.
Het Midden-Oosten en delen van Centraal-Afrika raken volledige christelijke gemeenschappen kwijt, nadat zij er eeuwenlang hebben geleefd. De terreurgroep Boko Haram heeft in Nigeria dit jaar honderden christenen ontvoerd en twee weken geleden de christelijke stad Gwoza ingenomen. Een half miljoen christelijke Arabieren zijn uit Syrië verdreven tijdens de burgeroorlog die al 3 jaar aan de gang is. In Libanon en Soedan zijn christenen vervolgd en vermoord.
President Obama moet worden geprezen voor de luchtaanvallen in Noord-Irak, nadat tienduizenden Yezidi’s op de vlucht sloegen. Deze mensen waren gestrand op een berg, die was omsingeld door soennitische militanten. Helaas waren de luchtaanvallen niet genoeg om de golf van terrorisme te stoppen.

Islamitische Staat
De Islamitische Staat (IS) is geen losse coalitie met allerlei jihadistische groeperingen, maar een krachtige militaire organisatie die er met een succesvolle strategie in is geslaagd om een groot gedeelte van Irak in te nemen. IS heeft geld uit banken en voorraden goud uit winkels geroofd en olievoorraden onder controle gekregen om haar moordmachine te financieren. Daardoor is IS misschien wel de rijkste islamitisch-terroristische groepering in de wereld. Op meedogenloze wijze richt men zich op sjiieten, Koerden en christenen.
“Ze hebben kinderen onthoofd en hun hoofden op een stok gespietst,” zei een Chaldeeuws-Amerikaanse zakenman, genaamd Mark Arabo, tegenover CNN. Hij beschreef een situatie in een park in Mosul. “Steeds meer kinderen worden onthoofd, moeders worden verkracht en vermoord en vaders worden opgehangen.” Deze week zijn 200.000 Arameeërs hun geboortegrond rond Ninevé ontvlucht. De grootschalige onverschilligheid rondom IS, met haar massa-executies van christenen is niet alleen verkeerd; het is obsceen.

Lijden van christenen
In een toespraak voor duizenden christenen in Boedapest, riep ik in juni op om niet te zwijgen over de toenemende dreiging van antisemitisme in Europa en het Midden-Oosten. Maar ik wil ook het lijden van christenen niet negeren. Historisch gezien is het bijna altijd andersom: Joden zijn heel vaak een vervolgde minderheid geweest. Maar Israël is één van de eerste landen die christenen in Zuid-Soedan te hulp schoot. Christenen kunnen hun godsdienst openlijk in praktijk brengen in Israël in tegenstelling tot een groot gedeelte van het Midden-Oosten.
De band tussen Joden en christen is glashelder. We delen veel meer met elkaar dan andere religies. We lezen uit dezelfde Bijbel en delen een morele en ethische kern. Momenteel delen we helaas ook hetzelfde soort lijden: christenen sterven omwille van hun geloof, omdat ze weerloos zijn en omdat de wereld dit koud laat. Mensen met een goed hart zouden moeten opstaan en oproepen tot het stoppen van deze weerzinwekkende golf van geweld. Het is niet zo dat we machteloos zijn. Ik schrijf dit als burger van de sterkste militaire macht ter wereld. Ik schrijf dit als een Joodse leider die geeft om mijn christelijke broeders en zusters.
De Joodse mensen begrijpen maar al te goed wat er kan gebeuren als de wereld stil  blijft. Deze golf van terrorisme moet gestopt worden.

Bron: CIP, 22-8-2014

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in antichristelijke machten, Christenvervolging, Demonische invloed/bezetenheid etc., Israël en/of het Midden Oosten, Tekenen vd Eindtijd, Voor u gelezen en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s