Blijf nuchter onder alles, aanvaard het lijden…

“Blijft gij echter nuchter onder alles, aanvaard het lijden, doe het werk van een evangelist, verricht uw dienst ten volle.” (2 Tim. 4:5)

Lezen: Filippenzen 4:4-9 (Ga naar dit bijbelgedeelte)

Het is volkomen ten onrechte als men beweert dat Christenen niet met hun beide benen op de grond durven staan en liever in illusies leven. De Bijbel roept op velerlei wijzen op tot grote nuchterheid. Het zijn juist de ongelovigen die redenen genoeg hebben om niet meer nuchter te zijn en te vluchten in allerlei dromen. Het toenemende gebruik van drugs is daar wel een bewijs van! Maar… vele kerkelijke jongeren roken ook stickies…!
Nuchter zijn betekent o.a. de waarheid onder ogen durven zien en die is benauwend, ja zelfs ondraaglijk voor wie het grote geheimenis van het werkelijk Christen-zijn niet heeft begrepen. En als we niet hebben geleerd om ons te allen tijde te verblijden in de Here, dan is het maar beter om nooit meer nuchter te worden!
Jezus heeft gezegd: „Ziet toe, weest niet verontrust!” (Matt. 24:6), terwijl door egoïsme en ongeloof de ellende in de wereld toeneemt. Verontrust zijn, is een gevolg van te weinig vertrouwen in God; het is dus ongeloof! Want wat er ook gebeurt in deze wereld, het is alles „wat Uw hand en Uw raad tevoren had bepaald, dat geschieden zou” (Hand. 4:28). Wanneer we ons daar meer bewust van worden, worden we niet verontrust, maar gaan we bidden om meer vrijmoedigheid om te getuigen (Hand. 4:29).
Maar hoe kun je vrijmoedig zijn, als je niet blij bent? Daarom zegt Paulus dat we ons onder alle omstandigheden moeten verblijden in Hem, Die ons niet verlaten zal. Laten we, meer dan ooit, leren om nuchter te blijven en alleen op Hem te vertrouwen. Laten we bereid zijn om onze gedachtenwereld onder Zijn controle te brengen en ons denken zo te laten vullen met het goede, dat de God des vredes werkelijk met ons kan zijn!

Bron: Bijbels dagboek voor vreemdelingen, 19 augustus,

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Overdenking, Voor u gelezen en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Blijf nuchter onder alles, aanvaard het lijden…

  1. Gert Snel zegt:

    Dank u voor de mail.
    Ik bid voor de vervolgden. Ook dank voor de opbeurende woorden. Ik zei het dertig jaar geleden al. Ik had een moslim naast mij wonen, ze zeiden toen al ‘wij grijpen de macht’ en nu is het zover. Daarom bid ik voor de vervolgden en weet dat Jezus terugkomt en afrekent met Gods vijanden.
    Overal breekt oorlog uit. Satans laatste gebrul, voordat hij door God in een diepe put geworpen word! Amen. Here Jezus kom haastig, door U vinden wij kracht en blijven op U vertrouwen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s