Ministerie schorst ambtenaar om (rare) ISIS-tweet

De ambtenaar die twitterde: „ISIS heeft niets met Islam te maken… is vooropgezet plan van zionisten die bewust Islam willen zwart maken”, is met onmiddellijke ingang geschorst. Dat is woensdag besloten na overleg op het ministerie van Veiligheid en Justitie.
Het ministerie van Veiligheid en Justitie en Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) nemen „volstrekt afstand” van de uitlatingen die de betrokken ambtenaar later verwijderde. „Realiseer mij de politieke gevoeligheid in relatie tot mijn werk. Dit was nimmer mijn bedoeling”, twitterde Yasmina Haifi woensdag nadat ze de gewraakte tweet had verwijderd.
De vrouw werkt bij het Nationaal Cyber Security Center. „Omdat haar uitlatingen rechtstreeks betrekking hebben op het werk van de NCTV, vormt dat aanleiding om haar detachering van werkzaamheden bij NCSC/NCTV met onmiddellijke ingang te beëindigen”, zo luidt de toelichting. Er volgt nog een gesprek om te bezien welke maatregelen verder moeten worden genomen.
In de Tweede Kamer vroegen Joram van Klaveren en Louis Bontes, PVV en CDA al om maatregelen aan de minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) en Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken). Van Klaveren en Bontes vinden „dat een persoon die zulke denkbeelden uitdraagt en werkt als projectleider van het Nationaal Cyber Security Center, en dus ook met staatsgeheimen, een gevaar voor de staatsveiligheid kan zijn”. Het CDA vroeg zich af wat het overheidsbeleid is „met betrekking tot ambtenaren die de terreurorganisatie IS steunen, hun daden bagatelliseren of anderen de schuld geven”.
Gestoord, ontslaan, aldus PVV-leider Geert Wilders die wilde weten of Opstelten bereid is „deze ambtenaar per direct te ontslaan en ervoor te zorgen dat zij nooit meer in dienst mag worden genomen bij de overheid”.
Haifi reageerde woensdagmiddag in het radio-programma de Nieuws BV op de schorsing in verband met haar omstreden tweet. „Vrijheid van meningsuiting geldt kennelijk voor bepaalde groepen. Er wordt met twee maten gemeten. Kennelijk mogen bepaalde zaken niet gezegd worden.” Ze vindt dat een ambtenaar ,,ook recht heeft zijn mening te uiten.”
Opvallend is dat de vrouw haar opvatting over een link tussen IS en zionisme niet terugneemt. Ze zegt op internet diverse artikelen te hebben gevonden die volgens haar wijzen op een ,,link tussen IS en de zionistische staat Israël.” De vrouw zei dat ze nu „kennelijk moet boeten.” IS kan volgens haar „onmogelijk” een islamitische organisatie zijn, zei ze op de radio. Ze zei niet te hebben vermoed dat haar tweet zo’n storm aan reacties zou opleveren.
De islamitische demonstranten die recent “Dood aan de Joden” riepen in de Schilderswijk, zijn „niet representatief” voor de wijk, zegt Haifi, die betrokken is op een de wijk. Er leven in de wijk nogal wat jongeren die zijn „uitgesloten van deelname aan de maatschappij”, zegt Haifi, die Haags voorzitter is van het Actiecomité Herstel van Vertrouwen. Jongeren voelen zich weggezet door de media, aldus de ambtenaar.
Bron: RD.nl, 13-8-2014

.

NOOT A. Klein
Lees eventueel ook nog:
‘ISIS is plan zionisten om islam zwart te maken’

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in antichristelijke machten, Tekenen vd Eindtijd, Voor u gelezen en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s