Een wereld in spanning…

Wat gebeurt er toch in de wereld?

  • De spanningen tussen Rusland en het Westen zijn de afgelopen dagen snel toegenomen. Sommigen spreken al over een mogelijke Derde Wereldoorlog. Inmiddels heeft Amerika al enkele aanvallen uitgevoerd in Syrië, om nu de opmars van ISIS te stoppen.
  • In een interview met CNN vertelde de uit Irak afkomstige zakenman Mark Arabo: ‘Het christendom in het Iraakse Mosul is dood. Er vindt een holocaust op christenen plaats. Kinderen worden onthoofd, moeders verkracht en gedood en vaders worden opgehangen.
  • Ook de strijd in Gaza is nog niet voorbij.

De ontwikkelingen in de wereld volgen elkaar in een adembenemend tempo op.
Het begon allemaal met het neergestorte vliegtuig in Oekraïne. Al snel wees het Westen met de beschuldigende vinger naar Rusland, hoewel er nog steeds geen overtuigend bewijs voor is. Rusland voelt zich aangevallen en stuurt in reactie weer meer troepen naar de grens met Oekraïne.
Nu de NAVO zich openlijk opstelt achter Oekraïne en het Westen de boycotmaatregelen tegen Rusland verscherpt, komt ook Rusland met nieuwe boycotmaatregelen tegen het Westen. De internationale handel komt behoorlijk onder druk te staan. Met name de Nederlandse agrarische export wordt zwaar getroffen.
De media kunnen het bijna niet meer bijhouden. Het ene conflict is nog niet voorbij, of een nieuwe, gemakkelijk ontvlambare situatie dient zich alweer aan. Obama dreigt, maar lijkt onmachtig. Iedereen vraagt zich af wat Poetin van plan is. Gaat hij militair ingrijpen in Oekraïne of blijft het bij wapengekletter?

Is dit de vervulling van Ezechiël 38 en 39?
Vanmorgen kreeg ik nog een telefoontje van iemand die benieuwd was naar mijn mening over de huidige situatie. Hij is ervan overtuigd dat Ezechiël 38 en 39 nu werkelijkheid zullen worden.[1] Hij verwacht dat Poetin in actie gaat komen en militair in zal grijpen in Oekraïne en vervolgens op zal trekken richting Israël. Daar gaan immers beide hoofdstukken over.
Iedereen wil natuurlijk weten hoe de huidige ontwikkelingen passen in het profetische Woord. En wat dat betreft, stel ik me zeer terughoudend op. Zovelen – ook oprechte gelovigen en voorgangers – zijn eerder al de fout ingegaan en hebben later moeten toegeven dat ze het niet goed zagen.
We moeten het profetische Woord niet als spoorboekje gebruiken om aan te geven wat er morgen gaat gebeuren in de wereld en in Israël. Wel zien we in het profetische Woord Gods hand in de geschiedenis, de hand van de Here Jezus in de wereld, in Israël, Die alles heenleidt naar het moment van Zijn terugkeer op deze aarde.
Lees verder >>>
Bron: Dirk van Genderen, 8-8-2014

.

NOOT A. Klein
[1] Lees eventueel, in de verhelderende studie De Russische Opmars – De oorlog van Gog en Magog (volgens Ezechiël 38 en 39), waarom wij denken dat dit of een soortgelijk scenario wel eens DE trigger kan zijn voor een (3de) wereldoorlog.
Zie eventueel ook nog het door ons verwachte “Eindtijdscenario” (in fasen vermeld).

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in antichristelijke machten, Christenvervolging, Israël en/of het Midden Oosten, Overdenking, Tekenen vd Eindtijd, Voor u gelezen en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Een wereld in spanning…

  1. ruud steenbergen zegt:

    Misschien is i.v.m. het voorgaande dit relevant:
    In Frankrijk, Taize, sprak ik dit jaar een Christen uit Pakistan, die met lede ogen daar – als lid van een minderheidsgroepering – moet toezien hoe elke openlijke uiting van zijn Christen-zijn in de kiem wordt gesmoord door geradicaliseerde moslims terwijl er tegelijkertijd in Europa de één na de andere moskee uit de grond gestampt wordt, vaak met oliegeld (ja wij moeten natuurlijk wel kunnen blijven autorijden), uit Saoedie-arabië. Hij voegde er aan toe dat de moslimwereld op de duur onze structuren, ons systeem zal vernietigen.
    Hier moest ik even aan denken toen ik hier boven ergens las dat het nog maar de vraag is of het westen de moslims zal overleven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s