De vraag is niet of Israël, maar of het Westen overeind blijft

Is er een verband tussen de raketten die neerdalen op Tel Aviv en de regelmatige bomaanslagen op volle kerken in Nigeria?
De afzender is in beide gevallen de radicale islam, hoezeer velen het Midden-Oostenconflict liever ook zien in het romantische schema van ‘vrijheidsstrijders’ tegen ‘onderdrukkers’. De ontvangende partij is wat de islam de ‘mensen van het boek’ noemt: Joden en christenen. Zij dus die geloven in de Bijbel als het woord van God.
Wie vandaag de passage over de islam herleest in Nostra Aetate moet erkennen dat het Tweede Vaticaans Concilie in 2006 is gecorrigeerd door paus Benedictus XVI in zijn Regensburger rede. Ondanks groot verzet vanuit het Vaticaan wist hij als theoloog koel de vinger te leggen bij de wijze waarop binnen de islam onredelijk religieus geweld door Allah wordt gerechtvaardigd. Deze godheid hoeft zich namelijk aan de redelijkheid evenmin veel gelegen te laten liggen.
Hoewel de islam ook zijn meer vredige momenten gekend heeft, was die godsdienst over het algemeen een gesel. In de afgelopen eeuw is hij door culturele botsingen op veel plaatsen weer in zijn radicale en extreem onverdraagzame fase gekomen. Christenen in landen waar de islam de overhand heeft, lijden nu dus vaak onder vervolging. De Pakistaanse huismoeder Asia Bibi, met wie het steeds slechter gaat en die al jaren in eenzame opsluiting zit omdat ze zich openlijk afvroeg wat Mohammed eigenlijk voor de moslims gedaan heeft (een verre echo van de Byzantijnse keizer, die paus Benedictus aanhaalde: wat heeft de islam de mensheid voor goeds gebracht?), is een actueel symbool voor dit eeuwenoude lijden. Nu dreigt het christendom zelfs geheel verjaagd te worden uit de landen waar het de oudste wortels heeft. Veel ouder dan de islam.
Samen met CU en SGP heeft CDA’er Pieter Omtzigt in een motie de regering deze week opgeroepen zich in te zetten voor de mensenrechten van deze vervolgde christenen. Ondanks steun van de PVV haalde die motie het niet.
De Britse journaliste Melanie Phillips noemt in een column in The Jerusalem Post de stilte en passiviteit tegenover de wereldwijde christenvervolgingen één van de twee grote schandalen van onze tijd. Het andere schandaal is de demonisering van Israël in de westerse media als een natie die zich ‘disproportioneel’ zou verdedigen. Wat dat betreft, is het optreden van de Palestijnse jonge vrouw Christy Anastas (zie dit artikel over haar – noot AK) opmerkelijk. Hoewel zij en haar familie zeer te lijden hebben van Israël, erkent zij openlijk dat het optreden van dat land best begrijpelijk is in het licht van hoe haar eigen volk zich opstelt. Maar Anastas is een vrouw en bovendien christelijk. Haar moedig optreden waarmee zij de traditionele onderworpenheid van dhimmitude durft te doorbreken. is niet representatief en blijft voorlopig uniek. Uiteraard wordt zij in haar Britse verblijfplaats bedreigd en kan zij niet meer naar Bethlehem terugkeren. Zelfs haar familie moest zich van haar distantiëren.
Toch is er bij dit alles ook een lichtpunt, meent Melanie Phillips: er is een nieuw bondgenootschap aan het ontstaan tussen Israël en het wereldwijd groeiende, op de Bijbel georiënteerde orthodoxe christendom. Intussen wordt het Westen van binnenuit steeds meer in de tang genomen door een op hol geslagen secularisme en – ook daar – de radicale islam. “Het is niet waar dat de tijd wegtikt voor Israël”, concludeert Phillips. “De tijd tikt weg voor het Westen.”

Bron: Katholiek Nieuwsblad, 13-7-2014

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in antichristelijke machten, Christenvervolging, Israël, Israël en/of het Midden Oosten, Tekenen vd Eindtijd, Voor u gelezen en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s