Moedige Palestijnse christin

Een moedige Palestijnse christin, Christy Anastas (24), besloot niet langer te zwijgen over de ellendige situatie waarin veel christenen in de Palestijnse gebieden zich bevinden. Voorheen woonde ze in Beit Jallah, vlakbij Bethlehem. Maar zoals veel andere christenen heeft ook Christy het Palestijnse gebied verlaten. Ze woont nu in Engeland en wordt ook daar bedreigd. Samen met Howard Stern richtte ze de Emmaus Group op, om het bewustzijn te vergroten over de mishandeling van christenen in gebieden met een moslim meerderheid.
Het bijzondere is dat haar moeder een felle anti-zionist is. Het is opmerkelijk dat veel zogenaamde mensenrechtenorganisaties zich nauwer verwant voelen met haar moeder dan met Christy. Dat past beter in hun straatje. Er worden zelfs vraagtekens gesteld bij haar geestelijke gezondheid. Bizar.
Ook veel Palestijnse christenen namen afstand van haar. Sommigen suggereren zelfs dat ze gekidnapt is en tegen haar wil in het buitenland wordt vastgehouden door – zoals de Palestijnen zeggen – manipulatieve zionisten.
Tijdens een spreekbeurt in Zweden ging Christy Anastas in op de misstanden in de Palestijnse samenleving en op het verdwijnen van de christelijke gemeenschap in Bethlehem. Ze vertelde over een oom van haar, een Palestijnse christen, die werd doodgeschoten omdat hij al-jizyah (beschermingsgeld) weigerde te betalen aan moslim extremisten in de omgeving. Hij weigerde dat toen hij had ontdekt dat militanten raketten afvuurden bij huizen van christenen vandaan, zodat die zouden worden getroffen door vergeldingsacties.
Christy werd zelf ook bedreigd toen ze openlijk begrip toonde voor de acties van Israël en kritiek uitte op de wijze waarop de Palestijnse maatschappij functioneert. Ze wijst op de corruptie en het geweld van de Palestijnse Autoriteit. Ook vertelt ze dat Palestijnse kinderen worden gehersenspoeld en misbruikt in de strijd tegen Israël.
Ze beschrijft de pijnlijke seksuele intimidatie waar ze getuige van was. ‘Ik werd ook seksueel lastig gevallen wanneer ik naar de universiteit liep. Het was weerzinwekkend.’
Volgens Christy is het percentage christenen in traditionele christelijke regio’s als Bethlehem de afgelopen twintig jaar gedaald van 85 naar 7 procent. Hun plaats is ingenomen door moslims. Toen ze nog in de Palestijnse gebieden woonde, bezocht ze Yad Vashem en een christelijke kerk in Jeruzalem waar Joden en Palestijnen samen God aanbaden. Toen ze meer te weten kwam over de Joodse geschiedenis en over de Bijbel begon ze zich te keren tegen het ‘dhimmitude’ (de tweederangs status voor niet-moslims) en kwam ze op voor het recht van de Joden om een eigen natie te hebben.
Ze werd gebeld door een familielid die zei: ‘Ik heb een geweer, ik heb een kogel, ik zal je doden. Je speelt met groot vuur, je familie zal branden, jij zult branden en ik ben gestuurd om jou te stoppen.’ Vanwege deze grote dreiging vluchtte ze en ontving politiek asiel in Engeland.
Enkele weken geleden verscheen er een video met een lezing van haar op een universiteit in Zweden. Ze beschrijft daarin haar ouderlijk huis dat aan drie zijden wordt omgeven door de muur die Israël er heeft gebouwd ter bescherming. Al snel werd duidelijk waar ze had gewoond en ontving Christy’s familie doodsbedreigingen. Ook kwam de veiligheidsdienst van de Palestijnse Autoriteit op bezoek. Zelfs de kerken in haar geboorteplaats vroegen om verwijdering van de video van YouTube, wat ook gebeurd is.
Maar het was al ‘te laat’. Binnen korte tijd wist iedereen dat de dochter van de Anastas familie een verrader van de Palestijnse zaak was. Zelfs in Engeland ontvangt ze doodsbedreigingen. Om zichzelf te beschermen heeft haar familie haar publiekelijk verloochend.

Bron: Dirk van Genderen, Nieuwsbrief 28-6-2014

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in antichristelijke machten, Bekering, Christenvervolging, Voor u gelezen en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Moedige Palestijnse christin

 1. Gert Snel zegt:

  “Ik ben de weg, de waarheid en het leven. Wie in Mij gelooft heeft eeuwig leven. Wie Mij kent, kent de Vader.”
  Kijk naar Nederland; ook hier jihadisten. Satan gaat te keer. Onze kerken zijn sinds de PKN ook niet de goede weg gegaan. Overal is vervolging voor christenen, maar niet lang meer! Jezus kom terug en gooi satan in de put en bevrijd uw kinderen van satan!
  Heb goede moed, dit alles moet gebeuren. Dank u God voor ons bestaan, en Jezus voor Uw lijden. Een christen lijd mee aan alles, maar wat een toekomst: een nieuwe hemel en een nieuwe aarde!
  Dank u Here Jezus en onze VADER Die IN de Hemel is. Amen, God zij GEPREZEN IN EEUWIGHEID. Amen!
  Christy, jouw geloof red je. Het word nog zwaarder, tot Jezus komt en DE vijanden van God worden verslagen. Hoe lang nog voor Elia en Mozes op de straten van Jeruzalem worden gedood? Maar U richt ze weer op, zodat Israël ziet dat U, Jezus, Degene bent die ze gekruisigd hebben en na drie dagen weer is opgestaan!
  “Onze Vader, die in de hemel zijt, Uw naam worde geheiligd, Uw koninkrijk kome, Uw wil geschiede, gelijk in de Hemel, als op de aarde. Geef ons dagelijks brood, en vergeef ons onze schulden, zo wij vergeven onze schuldenaren, en leid ons niet in verzoeking. Verlos ons van de boze, want van U is het Koninkrijk en DE Kracht en de Heerlijkheid, tot in eeuwigheid.”
  Amen, Heere Jezus KOM spoedig !!!!!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s