Meer arrestaties christenen Eritrea

Terwijl de Eritrese president Isaias Afewerki een nieuwe grondwet heeft aangekondigd, gaan de arrestaties van christenen onverminderd door. In de afgelopen maand zijn enkele tientallen christenen gearresteerd.
Begin deze maand werd een vrouw gearresteerd in het dorp Ginda, samen met haar kind. Op 18 mei werden in datzelfde dorp ook al twaalf christenen gevangen gezet. De politie viel het huis van één van de gelovigen binnen en arresteerde zeven volwassenen en een kind van net een jaar oud. Diezelfde dag werden bij huiszoekingen van christenen nog eens drie mannen en twee vrouwen meegenomen naar het politiebureau. Alle gearresteerde christenen hebben kinderen, elf in totaal in de leeftijd tot 14 jaar. Zij zijn zwaar getroffen door de arrestatie van hun ouders.
Eind mei werden in een kleine stad in het midden van het land ook zes vrouwen en vier mannen gearresteerd. Volgens bronnen van Open Doors zijn er aanwijzingen dat de overheid de controle op christenen heeft opgevoerd en dat er nog meer arrestaties te verwachten zijn.
Regelmatig worden in Eritrea christenen gearresteerd die volgens de regering te actief hun geloof uitdragen. In 2002 bepaalde president Afewerki dat alleen de islam, de lutherse, de rooms-katholieke en de Eritrees-orthodoxe kerk zijn toegestaan. Alle andere kerkgenootschappen en vrije groepen christenen mochten niet langer samenkomen.
Op 24 mei vierde Eritrea zijn 21e Onafhankelijkheidsdag. Op die dag kondigde Afewerki aan dat de grondwet van het land onder de loep genomen gaat worden. Christenen in het land verwachten niet veel verbetering in hun situatie met de komst van een nieuwe grondwet. Op dit moment zitten in Eritrea zeker 1.000 christenen gevangen om hun geloof.

Bron: Open Doors, 16-6-2014 

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in antichristelijke machten, Christenvervolging, Tekenen vd Eindtijd, Voor u gelezen en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Meer arrestaties christenen Eritrea

  1. Gert Snel zegt:

    Paulus heeft ook gevangen gezeten, maar zijn celdeur stond (ging) open.
    God heeft het laatste woord, Hij verlaat Zijn kinderen niet.
    ‘Houd moed, Ik ben bij je alle dagen van je leven’!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s