Taslima’s man werd vermoord om zijn (christelijke) getuigenis

Op 5 juli vorig jaar bezocht Jewel, de man van Taslima uit Bangladesh, een huiskerksamenkomst in het huis van zijn oom, vijf kilometer verderop. Meestal kwam hij pas  heel laat weer terug van deze samenkomsten, maar toen Jewel de volgende ochtend nog niet thuis was, ging zijn vrouw Taslima op zoek naar hem, samen met een aantal andere gemeenteleden. Ze vonden Jewels lichaam, opgehangen aan een boom.
Jewel, die van geboorte moslim was, was een jaar eerder tot geloof in Christus gekomen. In dat ene jaar dat hij christen was, deelde hij het Evangelie onbevreesd met veel moslims in de buurt van zijn woonplaats.
Zo’n negentig procent van de Bengali’s is moslim, en de grote armoede in het land drijft velen van hen in de armen van het islamitische extremisme. Hoewel Jewel bedreigingen ontving van moslimfundamentalisten, geloofde hij dat het delen van het Evangelie belangrijker was dan het beschermen van zijn eigen aardse leven.
Jewel en Taslima woonden met hun achtjarige dochter Jolly bij Jewels islamitische ouders, wat gebruikelijk is in Bangladesh. Jewels ouders maakten in eerste instantie geen probleem van het nieuwe geloof van hun zoon, maar toen hij vermoord was, zetten ze Taslima en haar dochter het huis uit. Ook besloten ze om geen aanklacht in te dienen tegen de moordenaars van hun zoon, hoewel  bekend was wie ze waren. Ook niemand anders uit het dorp wilde Taslima en Jolly helpen. Een zusterorganisatie van SDOK kocht voor haar een stukje land, een huisje en een kleine kudde geiten, waarmee ze in haar levensonderhoud kan voorzien.
Het leven is nog steeds erg moeilijk voor Taslima en haar dochter. Jolly wordt ’s nachts vaak wakker, roepend om haar vader. Taslima voelt zich erg eenzaam, maar blijft toegewijd om haar Heere te volgen. Samen met andere christenen van haar huisgemeente gelooft ze dat vervolging tot groei leidt. Ze bidden dat Jewels dood vrucht zal dragen onder de moslims in het gebied.

Bron: SDOK, 17-3-2014

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in antichristelijke machten, Bekering, Christenvervolging, Evangelisatie, Getuigenis, Voor u gelezen en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s