Protest van Christenen en Joden tegen Midden-Oosten beleid EU

In een gezamenlijk protest tegen het Midden-Oosten beleid van de Europese Unie hebben zondag ongeveer 150 Maronitische (veelal Arabisch sprekende) christenen en Joodse mensenrechtenactivisten gedemonstreerd voor de ambassade van de Europese Unie in Ramat Gan bij Tel Aviv.
Zij beschuldigden de Europeanen van het negeren van het afslachten en discrimineren van christenen in Egypte, Syrië, Irak, Libanon, de Gazastrook en de Palestijnse gebieden. De demonstranten verzetten zich er tegen, dat Israël als een democratische Staat, die de godsdienstvrijheid garandeert, voortdurend eenzijdig word bekritiseerd door het Westen.
Zij wilden niet langer zwijgen over het onrecht, dat de christenen in het Midden-Oosten wordt aangedaan, benadrukte een woordvoerder van de demonstranten. Christenen worden in islamitische landen in de regio vervolgd, systematisch benadeeld, er bestaat daar ‘apartheid’ en ‘etnische zuivering’.
De Europeanen spraken voortdurend over hun waarden en de betekenis van mensenrechten, maar zwegen toen christenen systematisch werden uitgeroeid in Syrië. In plaats daarvan stroomde geld uit Europa naar dubieuze Arabische organisaties die betrokken waren bij de misdaden tegen de christenen.
Bron: IsraelToday.nl, 24-3-2014

Dirk van Genderen schrijft hier het volgende over in zijn Nieuwsbrief van 29-3-2014:
Christenen in het Midden-Oosten zeggen tegen de EU: ‘Israël is onze veilige haven’
Ongeveer 150 Arabisch sprekende Israëlische christenen maakten afgelopen week bij de missie van de Europese Unie in Tel Aviv duidelijk dat de internationale gemeenschap moet stoppen met alle kritiek op Israël en zich eens uit moet spreken tegen de hevige vervolging van christenen elders in het Midden-Oosten. Heel concreet attendeerden ze de Europese Unie op de ernstige situatie waarin christenen in Syrië, Egypte, Irak en de gebieden waar de Palestijnse Autoriteit het voor het zeggen heeft, zich bevinden. Christenen zijn daar het slachtoffer van intimidatie, vervolging, marteling, verkrachting en moord. Elke vijf minuten wordt er ergens in het Midden-Oosten, buiten Israël, een christen vermoord. En het Westen zwijgt! De enige veilige plaats voor (Arabisch sprekende) christenen in het Midden-Oosten is Israël. De Westerse media besteedden helaas geen aandacht aan dit gebeuren, in tegenstelling tot de Israëlische media die er uitgebreid aandacht aan gaf.

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in antichristelijke machten, Christenvervolging, Israël en/of het Midden Oosten, Tekenen vd Eindtijd, Voor u gelezen en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s