Hele families in het Midden-Oosten komen tot geloof

Greg Lermaghan, die actief is voor Operatie Mobilisatie International (OM), reisde eind vorig jaar door het Midden-Oosten. Hij ontmoette er christenen die soms al tientallen jaren investeren in relaties met hun familie, buren en kennissen en voor hen bidden.
Uit het verslag van Greg wordt duidelijk dat hele families tot geloof in Christus komen. Dat is zeer opmerkelijk. Je zou verwachten dat er hier en daar eens iemand tot geloof zou komen, maar hele families… God werkt in de Arabische wereld. Het is goed om dit te weten. Het mag ons bemoedigen en verheugen. Vanwege hun veiligheid noemen we geen namen.
– Hij vertelt over een meisje dat nu christelijke liederen maakt en ze op internet zet. Twee van haar zussen zijn ook al tot geloof gekomen. Een kennis die ook christen is en die heel muzikaal is, maakt de muziek voor haar liederen en zet ze op YouTube.
– Een ander meisje kwam tot geloof doordat ze het Evangelie via de media hoorde. Toen haar ouders het ontdekten, wilden ze haar uithuwelijken aan een fanatieke moslim. Andere christenen begonnen voor haar te bidden, waarna het huwelijk werd afgelast. Haar zus kwam ook tot geloof toen ze zag hoe zij reageerde op alles wat er gebeurde.
– Een broer werd nieuwsgierig naar Christus, doordat hij dromen en visioenen over Hem kreeg. Toen hij op internet aan het surfen was, sprak de Heilige Geest duidelijk tot hem dat hij de Injil (Arabisch voor het Evangelie) moest gaan lezen. Hij downloadde de Bijbel van internet en begon te lezen. Elke keer als hij weer verder las, sprak God tot hem. Eerst was het erg moeilijk voor hem, zeker toen hij Genesis las, maar steeds meer begon hij ervan te begrijpen. Later ging hij online Bijbelstudies volgen en vroeg hij om meer informatie. Zijn begeleider via internet maakte hem van alles duidelijk, waarna hij tot geloof in Christus kwam. Hij kwam in contact met mensen van OM en werd al spoedig gedoopt. Toch bleef hij worstelen met zijn zonden. Waren die wel vergeven? Maar de Here maakte hem duidelijk dat hij mocht geloven dat al zijn zonden vergeven waren door Christus. Sindsdien vertelt hij zijn vrienden, familie en collega’s over zijn geloof. Hij beseft wat het hem kan kosten. Zijn familie reageerde hun boosheid over zijn bekering tot het christelijk geloof op hem af en sloot hem op in zijn eigen huis.
Ook zijn dochter is inmiddels geïnteresseerd geraakt in het geloof en begint in de Bijbel te lezen.
Bron: Dirk van Genderen, Nieuwsbrief 8-3-2014

Veel moslims komen tot geloof (deel 2)
Vorige week meldde ik al in de Nieuwsbrief over Gods grote daden in verscheidene moslimlanden in het Midden-Oosten. Deze keer nog enkele getuigenissen, van mensen uit Saoedi-Arabië.
– Twee van (schuilnaam) Fadila’s zussen en één broer wonen in Amerika en zijn daar tot geloof gekomen, nadat een Amerikaanse christen hun vertelde over de Bijbel en over de Here Jezus. Toen Fadila een e-mail van één van deze zussen kreeg, waarin zij haar getuigenis gaf en het Evangelie uitlegde, kwam ook Fadila tot geloof. De nacht voordat ze de e-mail ontving, had ze net een droom gehad over haar, maar ze wist niet dat ze gelovig was geworden. Ze ging vervolgens op bezoek bij haar zussen en broer. Ze ontmoetten er ook degene door wie haar zussen en broer tot geloof waren gekomen. Fadila kwam ook tot geloof en is nu weer terug in Saoedi-Arabie. Daar zet ze zich nu in om het Evangelie te delen met anderen. Ze kwam via internet in contact met een andere gelovige die helemaal in haar eentje geloofde. Ze kende geen enkele andere christen en had uitsluitend contacten via internet. Nu hebben ze regelmatig contact, om elkaar te bemoedigen en samen te bidden.
– Een Saoedische vrouw, die in Amerika woont, gelooft in de Here Jezus. Dat is de reden dat ze niet meer terug durft naar Saoedi-Arabië. Een van haar zussen, die in Saoedi-Arabië woont, krijgt op een wonderlijke wijze een Arabische Bijbel in handen. Ze gaat erin lezen en komt al spoedig tot geloof. Haar man verbiedt het haar niet, maar vraagt haar wel voorzichtig met het geloof om te gaan.
Ze was onvruchtbaar, wat in Saoedi-Arabië een grote schaamte betekent, maar vrijwel meteen nadat ze tot geloof was gekomen, werd ze zwanger van een tweeling. Ze kreeg twee zoontjes. Ook naar haar familie toe was dat een krachtig getuigenis dat God haar zegende omdat ze in Jezus was gaan geloven. Ze bidt nu openlijk voor haar andere familieleden, dat ze ook tot geloof zullen komen.
– Twee werklui passeren een terras, ergens in Europa. Vijf Arabieren nodigen hen uit om wat te drinken. God geeft één van de werklui, iemand uit Saoedi-Arabië, de moed om zijn getuigenis te delen. De vijf Arabieren vragen hem of hij niet bang is om het Evangelie te vertellen, vanwege de consequenties die daar in zijn land op staan. Zijn antwoord is helder: ‘Nee, omdat ik vrede heb met God en omdat ik weet dat ik de eeuwigheid bij Hem zal doorbrengen.’ Terwijl hij blijft vertellen over de Bijbel en over de Here Jezus, begint één van de luisterende Arabieren te huilen. Hun ontmoeting wordt afgesloten met gebeden van de beide Saoedi’s voor de vijf Arabieren.
De volgende dag ontmoeten de Saoedi’s opnieuw één van de Arabieren. Hij vertelt: ‘Toen jij gisteren sprak, voelde ik voor het eerst in mijn leven echte vrede in mij.’ Hij vroeg om christelijke lectuur om met zijn vier vrienden te kunnen delen.
Terwijl de beide Saoedi’s op de straat spreken met een andere Arabier, komt er opeens een Iraanse vrouw naar hen toe, die zegt: ‘Je moet naar deze man luisteren. Hij spreekt de waarheid. Ik ben een Iraanse vrouw en was niet slechts moslim, maar maakte ook deel uit van een terroristische familie. Jezus verscheen in een droom aan mij en veranderde mijn leven. Mis dit niet.’ De Arabier wordt zo geraakt door deze woorden dat ook hij tot geloof komt.

Deze korte getuigenissen kunnen met tientallen, honderden, duizenden worden aangevuld. Het is werkelijk wonderbaarlijk wat God momenteel doet in de moslimwereld. Wij horen van opstanden en strijd, maar ondertussen komen tienduizenden moslims tot geloof in de Here Jezus. Dat is pas echt goed nieuws!

Bron: Dirk van Genderen, Nieuwsbrief 15-3-2014

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Bekering, Goed Nieuws-berichten, Voor u gelezen, Werkingen van Gods Geest en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Hele families in het Midden-Oosten komen tot geloof

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s