Toenemende spanning op het schiereiland de Krim in Oekraïne

De spanningen op het schiereiland de Krim in Oekraïne lopen steeds verder op nu gewapende mannen donderdag het gebouw van het parlement en de regionale regering hebben ingenomen. Volgens een woordvoerder van de Krimtataren in het gebied gaat het om mannen in uniformen zonder herkenbare insignes. Na de bezetting ging boven de gebouwen de Russische vlag in top.
De actie voedt de strijd tussen Krimtataren en andere aanhangers van de nieuwe Oekraïense regering enerzijds en pro-Russische betogers anderzijds. De inheemse Krimtataren zijn uitgesproken anti-Rusland. Een meerderheid van de inwoners van de Krim zijn echter etnische Russen. Zij verzetten zich hevig tegen de nieuwe regering in Kiev, die aantrad na de val van de pro-Russische president Viktor Janoekovitsj. De ex-president zou volgens Russische media momenteel in Moskou zijn.
De regering in Moskou reageerde op de Krim-crisis met onder meer de mededeling van het Russische ministerie van Defensie dat het gevechtsvliegtuigen in paraatheid heeft gebracht[1] aan de westelijke grens, waarvan een deel langs Oekraïne loopt.
Het Oekraïense ministerie van Buitenlandse Zaken wil met spoed in overleg met Rusland over de gespannen situatie op het schiereiland. Kiev roept Moskou op de Russische militairen op de Krim binnen hun basis nabij Sebastopol te houden. Iedere beweging van het Russische leger buiten hun basis zal door de regering in Kiev worden beschouwd als „een daad van agressie”.
Secretaris-generaal van de NAVO Anders Fogh Rasmussen heeft zich op Twitter uitgesproken over de Krim-crisis. „Ik roep Rusland op geen actie te ondernemen die spanning of misverstanden kunnen uitlokken.
Bron: RD.nl, 27-2-2014

.
Lees eventueel ook nog:


[1] NOOT A. Klein
Lees eventueel, in de verhelderende studie De Russische Opmars – De oorlog van Gog en Magog (volgens Ezechiël 38 en 39), waarom wij denken dat dit – of een soortgelijk scenario – wel eens DE trigger kan zijn voor een (3de) wereldoorlog.
Zie eventueel ook nog ons overzicht: “Eindtijdscenario” (vooral ook fase 3, met diverse studieverwijzingen).

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Overdenking, Tekenen vd Eindtijd, Voor u gelezen en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s