Europees Parlement luidt noodklok over veiligheid christenen in Irak

Het Europees Parlement neemt donderdag waarschijnlijk een resolutie aan waarin de lidstaten worden opgeroepen zich meer in te zetten voor christenen in Irak.
In de resolutie wordt de noodklok geluid over de snel verslechterende situatie van christenen in het land. „Alleen al in januari van dit jaar vielen zeker 700 doden en 1200 gewonden door terroristische aanslagen en ander geweld”, aldus CDA-vertegenwoordiger Esther de Lange.
Van de miljoen christenen in 2003 is nu waarschijnlijk minder dan de helft over. In andere delen van het Midden-Oosten is dezelfde ontwikkeling gaande. „De uittocht van christenen uit het legendarische Tweestromenland gaat onverminderd door”, stelde SGP’er Belder woensdag in het debat in het EP. Hij vroeg naar de mogelijkheden voor een specifiek christelijke regio in het land.
De Lange klaagt erover dat de Europese Commissie de „Franse houding” heeft tegenover religieuze minderheden. „De Commissie heeft eigen vertegenwoordigers in Irak, maar die houden zich vooral met technische zaken bezig. Zodra het religieus wordt, schrikken ze terug. Zodoende is dit de eerste minderheid die daar wordt weggepest en etnisch gezuiverd.”
Voorzittend EU-land Griekenland beloofde woensdag de situatie van Iraakse christenen op de voet te volgen. Eind april zijn er verkiezingen in Irak. Door de spanning tijdens de campagne kan het geweld makkelijk toenemen.
De resolutie roept politieke en religieuze leiders in Irak op tot een „dialoog” om zich uit te spreken tegen onverdraagzaamheid. De regering in Bagdad kan meer doen om het recht te handhaven.

Bron: RD.nl, 27-2-2014

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in antichristelijke machten, Christenvervolging, Tekenen vd Eindtijd, Voor u gelezen en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s