Gods vuur zal de hele aarde zuiveren

“Want zie, de HEERE zal komen in VUUR, en Zijn strijdwagens zullen komen als een WERVELWIND, om in grimmigheid Zijn toorn te laten gelden, Zijn bestraffing in vlammen van vuur. Want met VUUR en met Zijn ZWAARD zal de HEERE een rechtszaak voeren met alle vlees.” (Jesaja 66:15-16)
Gods strijd is een strijd tegen het VLEES – tegen al het aardse, zondige, menselijke. En Hij voert die strijd met Zijn VUUR (Geest) en met Zijn ZWAARD (het gesproken Woord).
We vergeten vaak dat bovenstaande tekst ook een aankondiging is van de uitstorting van de Geest[1]. Want DOOR de doop met vuur is Gods oordeel begonnen in het huis van God, om het te zuiveren[2]. Johannes zei:
“Ik doop u wel met water tot bekering, maar Hij die na mij komt, (…) Hij zal u dopen met de Heilige Geest en met vuur. Zijn wan is in Zijn hand en Hij zal Zijn dorsvloer grondig reinigen en Zijn tarwe in de schuur verzamelen en Hij zal het kaf met onuitblusbaar vuur verbranden.” (Matteus 3:11-12)
Dat tweede deel van de tekst wordt vaak vergeten.
De doop in de Geest heeft als doel dat God onze dorsvloeren wil zuiveren en reinigen!
God heeft aangekondigd dat Hij zijn Geest zal uitstorten op ALLE VLEES. Dus niet alleen op de ‘eerstelingen’ (de Gemeente), maar vanuit de Gemeente op alle volken en natiën.
Ik begin steeds sterker te zien, dat Gods heilsplan een plan van schifting is, door vuur. De schifting[3] begint in het huis Gods, door het vuur van de Geest van God (1 Petr 4:17). Vanuit de Gemeente moet het door alle natiën gaan.
Uiteindelijk moet het verterende vuur de hele wereld vullen, en overal de goddeloosheid uitbannen.
Dat is wat de Bijbel noemt de Dag des Heren[4], het moment dat er geen vluchten meer is voor het vuur van God.
En de groep die dán nog overblijft en de zonde lief blijft hebben, zal (of ze het willen of niet) in de poel van verterend vuur gaan.
Al deze Bijbelse verwijzingen gaan over één en hetzelfde vuur: het brandende vuur van Gods heiligheid!
Ik ben tot de overtuiging gekomen dat we de eindtijd moeten zien als een climax in de wereldwijde schifting… Als je de Bijbel met die bril leest, vallen tientallen teksten over de eindtijd ook op hun plek. Ze spreken allemaal over fases van schifting: eerst het volk van God, dan de wereld.
Bijna alle OT-profeten spraken over ‘oordeel’ als een proces van wereldwijde zuivering door vuur.
En dit tijdperk van zuivering brak aan toen het Licht in de wereld verscheen.
De OT profeten verwezen naar de komst van Christus als HET moment dat de zonde uitgebannen zou worden van de planeet! Maar dat is een proces van eeuwen, van toenemend vuur en toenemende zuivering, vergelijkbaar met de opkomende Zon!

Bron: Tjarko Evenboer, LifeLetter/Real-Life 


NOOT A. Klein
Zie eventueel onze GRATIS studies:
[1] De Spade Regen opwekking– De UITSTORTING van de Heilige Geest
[2]Kennismakingsbrief
[3] Drie grote, toekomstige scheidingen
[4] De Dag des Heren” ofwel: “De Dag van JaHWeH

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Heiliging, Oordelen Gods, Overdenking, Voor u gelezen, Werkingen van Gods Geest en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Gods vuur zal de hele aarde zuiveren

  1. Ramon Verkerk zegt:

    Fijn om te lezen dat God de aarde zal zuiveren. Dat is hard nodig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s