Niet alleen van brood… Bijbels dagboek voor vreemdelingen (26 januari)

Hij zei tot hen: Wat bij mensen onmogelijk is, is mogelijk bij God.(Luc. 18:27)

Jezus zegt: Blijft in Mij, gelijk Ik in u”. Dit is een gebod van Jezus. Maar hebt u al eens iemand ontmoet die getuigen kan dat hij altijd in de Here Jezus is gebleven, dat hij nooit eens een eigen weg is gegaan? Nee, zult u zeggen, dat is toch ook onmogelijk, we zijn toch allemaal maar mensen?
God heeft ons geroepen om vrucht te dragen en als wij geen vrucht dragen, worden we als rank weggenomen. Veel mensen doen daarom erg hun best om wat goeds te doen voor Jezus…
Maar, o, wat is het vreselijk moeilijk om in deze wereld nog iets van het Evangelie kwijt te raken aan anderen! Moeilijk? Welnee, het is onmogelijk, tenzij…
Hebt u weleens een bloesemtak die in een vaas was gezet, zien vrucht-dragen? Natuurlijk niet! Dat is immers onmogelijk! Zo kunnen ook wij geen vrucht dragen voor Jezus, als wij niet als een rank verbonden blijven met de wijnstok. Evenals de rank geen vrucht kan dragen uit zichzelf, zo kunnen ook wij geen vrucht dragen voor het Koninkrijk, als het leven van Jezus niet door ons heen stroomt. Een bloesemtak in een vaas water maakt soms nog wel een begin van vruchtzetting, maar rijpe vruchten zullen er niet van komen.
Omdat wij vaak buiten de innige gemeenschap met de levende Here in ijver ontbranden voor allerlei kerkenwerk, is er soms weleens iets wat op een begin van vrucht lijkt, maar het komt nooit echt tot werkelijke rijpheid.
Vaak zijn we van geslacht op geslacht niet anders gewend, maar als we diep in ons hart toch een onvrede hierover beleven, dan hebben we reden te over om God hiervoor te danken! Want dan klinken de Bijbelwoorden ook vandaag bevrijdend en bevruchtend tot ons door.

Bron: Bijbels dagboek voor vreemdelingen 

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Overdenking, Voor u gelezen, Werkingen van Gods Geest en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Niet alleen van brood… Bijbels dagboek voor vreemdelingen (26 januari)

  1. Gert Snel zegt:

    God zij ons nabij wanneer de hel losbreekt. Gij zijt onze enige God, de God van Izaak en Jakob en van Abraham. Vergeef ons onze schulden. Het staat in Uw woord, het zal geschieden. Here strek Uw hand over ons uit en wees ons genadig. Laat het snel voorbij gaan en red ons van de satan, die ons telkens weer verleid; vermorzel hem en red Uw kinderen.
    Ik bracht mijn moeder naar het graf, ze was niet bang meer. Mogen wij ook haar weer zien, evenals Jezus, Uw Zoon, die de Koning zal worden en ons allen beschermd in Uw naam, tot in eeuwigheid. Amen.
    Here Jezus kom snel, zodat het verderf stopt en U de liefde door de Heilige Geest over ons uitstort in de naam van onze Vader, de Zoon en de Heilige Geest. Voor allen en in alle eeuwigheid, amen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s