Australische minister: ‘Israel heeft recht op Judea en Samaria’

De Australische minister van Buitenlandse Zaken, Julie Bishop, sprak de afgelopen week zeldzame steun uit voor Israël en voor Israëls historische rechten op het land, inclusief Judea en Samaria.
‘Het is totaal onterecht dat de internationale gemeenschap de Israëlische nederzettingen in Judea en Samaria betitelt als illegaal. Ik zou de internationale wet wel eens willen zien die dit als illegaal heeft verklaard. Velen, inclusief Israëls bondgenoten, interpreteren de Vierde Conventie van Geneve zo dat Israëlische Joden zich niet legitiem kunnen vestigen in de zogenaamde Westbank. Het relevante artikel van deze conventie verklaart dat het een bezettende macht niet is toegestaan om haar burgers toestemming te geven zich in bezet gebied te vestigen. Talloze deskundigen hebben in het verleden al aangegeven dat het dubieus is dit artikel van toepassing te verklaren op Israël. De Westbank is immers nooit erkend als soeverein gebied van een ander land ten tijde dat Israël er de controle had. Verder is er overweldigend historisch en archeologisch bewijs dat het gebied tot Israël behoorde en zelf het centrale gebied van het Joodse thuisland was.’

Bron: Dirk van Genderen, Nieuwsbrief 18-1-2014 (Engelstalige web-bron: IsraelToday – noot A. Klein)

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Israël, Voor u gelezen en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s