CEO Deense Saxo Bank waarschuwt voor instorting en totalitaire EU-dictatuur

Forse kritiek op Europese Unie, die fouten op fouten stapelt, steeds meer macht wil en de burgers van hun vrijheid berooft

Lars Seier Christensen, CEO van de Deense investeringsbank Saxo, waarschuwt dat de toenemende regeldrift van de overheid en de EU, de almaar hoger wordende belastingen en de aanstaande economische instorting dreigen te leiden tot een openlijk totalitaire samenleving, waarin het definitief gedaan is met onze vrijheid en welvaart.

Machtselite valt vrijheid markt en burgers aan
Christensen plaatste op zijn blog een commentaar waarin hij verwees naar het in 1957 verschenen boek Atlas Shrugged van Ayn Rand, wier voorspellingen anno 2014 aan het uitkomen zijn. Het vrije markt kapitalisme en de vrijheid in het algemeen worden constant aangevallen door de elite, die voortdurend ingrijpen in de economie en in de persoonlijke levens van de burgers. Dat doen zij onder het mom van de zogenaamde ‘noodzaak’ om de macht te centraliseren (in met name Brussel).
‘De politici dichten zichzelf steeds meer macht toe, waarbij het ze lukt de burgers te overtuigen dat er nog meer bemoeienissen nodig zijn, en dat terwijl de problemen juist hierdoor zijn veroorzaakt,’ aldus de Saxo-topman. De Europese Unie is volgens hem hèt voorbeeld van ‘hoe de ene fout onveranderlijk leidt tot de roep om nog meer macht, wat tot nóg meer fouten leidt.’

Menselijk vernuft gesmoord; bedrijfsfascisme
De politieke klasse ondermijnt en beperkt doelbewust de vrijheid en het vrije markt kapitalisme, waardoor het systeem niet efficiënt kan werken, stelt Christensen. De kracht van het menselijke vernuft en creatieve denken worden hierdoor gesmoord, en kunnen ons steeds minder goed uit het moeras trekken waar we worden ingezogen, schrijft hij. Maar ook het ‘bedrijfsfascisme’, een van de andere zaken waar Rand voor waarschuwde, is een feit geworden. Zakenmensen accepteren gunsten van de overheid, in ruil voor het opgeven van hun onafhankelijkheid, en andersom.

EU dreigt totalitaire machtsgreep te doen
‘Feitelijk zien we het ondemocratische, naar macht hunkerende, emotionele, populistische Washington, dat in Atlas Shrugged de maatschappij overneemt, in de echte wereld het meest terug in de EU en de Eurozone,’ vervolgt de CEO. ‘We zouden wel eens door een nog veel ergere economische instorting kunnen gaan, voordat veranderingen aan ons zullen worden opgelegd. Helaas zal die verandering natuurlijk totalitair van aard kunnen zijn. Dat is op korte termijn zelfs de meest waarschijnlijke uitkomst.
Lees verder >>>
Bron: XanderNieuws, 8-1-2014

.

NOOT A. Klein
Zie eventueel het volgende, artikel op ons weblog:
De toekomstige economische ineenstorting

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in antichristelijke machten, Tekenen vd Eindtijd, Voor u gelezen en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s