Islamitisch extremisme grootste aanjager christenvervolging

De grootste aanjager voor christenvervolging in 2013 is het islamitisch extremisme. In de top-10 is het enige niet-islamitische land de nummer 1 van de lijst: Noord-Korea. Landen in Afrika worden het zwaarst getroffen door islamitisch extremisme, blijkt uit de kersverse Ranglijst Christenvervolging van Open Doors.
De ranglijst geeft weer dat moslimextremisme niet alleen in het Midden-Oosten, maar ook in Afrikaanse landen toeneemt. Zo staat er nu een Afrikaans land achter Noord-Korea op de tweede plaats, namelijk Somalië. De hoofdstad Mogadishu wordt geregeerd door gematigde moslims. Toch is er streng toezicht op moslims die zich bekeren tot het christendom. Zij worden zonder pardon uitgeroeid. In grote delen is het land niet te regeren. Hier oefenen rebellen van de islamitische terreurbeweging al-Shabaab de strengste vorm van de islamitische shariawetgeving uit. Christenen kunnen in dit land niemand vertrouwen. Eén verkeerd woord kan hen letterlijk de kop kosten.

Centraal-Afrika
Veel gruwelijk nieuws kwam het afgelopen jaar uit de Centraal-Afrikaanse Republiek. Het is één van de landen in Afrika waar de radicale islam steeds meer oprukt, al is van de 4,5 miljoen inwoners slechts 15 procent moslim. Mede door het aanhoudende geweld tegen christenen komt de Centraal-Afrikaanse Republiek op plaats 16 de Ranglijst Christen-vervolging binnen. Dit land laat, net als Mali vorig jaar, zien hoe snel een ogenschijnlijk stabiele staat uiteen kan vallen en een christelijke minderheid of zelfs meerderheid op het randje van uitsterven kan brengen. Een tegenbeweging van christenen verdedigt zich met geweld.
Van alle landen ter wereld wordt Pakistan het meest geteisterd door het islamitisch extremisme. In tijden van verkiezingen stimuleerden prominente politieke kandidaten openlijk groepen van de Taliban om de druk op de toch al zwaar belegerde christelijke minderheid op te voeren. Ook in Syrië zaait men dood en verderf in naam van Allah. De jihadisten die in Syrië actief zijn, hebben ook een ontwrichtende invloed op hun buurlanden Irak en het relatief vreedzame Jordanië. De oorlog in Syrië vormde voor jihadisten een nieuwe gelegenheid en een stimulans om hun radicale vorm van de islam te verspreiden.
Lees ook Vervolging van christenen neemt toe in mislukte staten

Bron: Open Doors (gelezen via CIP, 8-1-2014)

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in antichristelijke machten, Christenvervolging, Voor u gelezen en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Islamitisch extremisme grootste aanjager christenvervolging

 1. Angel Wynton zegt:

  Vaak lezen mensen deze verhalen en denken: het zal zo erg wel niet zijn?
  Ik laat jullie zien, via een filmpje van YouTube, dat het wel zo erg is.
  Beelden zeggen namelijk meer dan woorden: een joods/christelijke
  begraafplaats wordt vernield en erger…
  Ze kruisigen, met spijkers, Yehoshua Mesiach opnieuw.
  Zie http://youtu.be/RtgbvotqVFE

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s