Situatie christenen Indonesië steeds meer onder druk

Het is absoluut nodig om aandacht te vragen voor de situatie van de christenen in Indonesië. Door velen wordt Indonesië beschouwd als een tolerant moslimland. Toch is dit niet terecht. De afgelopen paar jaar zijn al vele tientallen kerken door de overheid gesloten. De beschuldiging van radicale moslimgroeperingen is meestal dat de kerk geen vergunning heeft om als kerk te functioneren, waarna het gebouw wordt verzegeld. Op 1 december jl. vielen leden van een radicale moslimgroep een kerkdienst binnen, ergens op Noord-Sumatra, waarna de kerkgangers onder politiebewaking naar huis werden begeleid. Een paar dagen later werden een kerk op Zuid-Java en één op West-Sulawesi verzegeld. Afgelopen week werden in Jakarta twee kerken gedwongen gesloten.
Inmiddels is ook bekend geworden dat in de provincie Atjeh, waar de Shariawet geldt, alle Kerstvieringen zijn verboden.
Bidt u mee voor de christenen in Indonesië. Laten we de Here vragen hen genadig te zijn, te beschermen en te zegenen. Vergeet ook de vervolgde christenen elders niet. Met name in Zuid-Soedan is de situatie de afgelopen weken ook buitengewoon snel verslechterd.

Bron: Dirk van Genderen, NIEUWSBRIEF 21 december 2013

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in antichristelijke machten, Christenvervolging, Tekenen vd Eindtijd, Voor u gelezen en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s