Man overleeft 62 uur op zeebodem met Psalm 54

Bekijk de indringende beelden van de redding (via CIP )

Zat Jona drie dagen in de buik van een vis. Harrison Odjegba Okene zat drie dagen in een scheepswrak op de bodem van een oceaan. Na 62 uur werd hij bevrijd uit het scheepswrak van het schip dat op de Atlantische Oceaan tijdens het slepen van een olietanker kapseisde en zonk. Het vond allemaal plaats in mei dit jaar, maar beelden van de reddingsoperatie kwamen dinsdag vrij toen beelden van die operatie op Youtube verschenen. De beelden gaan de hele wereld over.
Harrison Odjegba Okene wist te overleven omdat hij in een luchtbel zat in het gezonken schip. Een Nederlands duikteam van DCN Diving haalde 4 levenloze lichamen boven water. Tot hun verrassing verscheen in het schip opeens een bewegende hand. Die bleek van Harrison te zijn.
Zijn redding schrijft de Nigeriaan toe aan God. Op de oceaanbodem zei hij voortdurend verzen op uit onder andere Psalm 54. Zo bad de Engels sprekende man: “Oh, God, by your name, save me. … The Lord sustains my life.” Een vers uit die psalm had hij ook in zijn mobiel staan, die hem was toegezonden door zijn vrouw. De Washington Post citeert een Nigeriaanse krant die Harrison interviewde. Hij vertelde de krant wat hij deed toen het schip gezonken was. “Ik begon het uit te roepen naar God. Ik begon verzen uit de Bijbel te citereren, die ik eerder had gelezen voor het slapen. Recent had ik Psalm 54 tot 92 gelezen.”
Zelf is Harrison Odjegba Okene van mening dat hij is gered door de hulp van God, die via de duikers tot hem kwam. En om daar iets aan toe te voegen: hij had de 3 dagen voor zijn redding niet alleen de Bijbelverzen die hem hielpen, ook een flesje cola (ofwel: toch nog iets te drinken – noot AK).

Bron: CIP, 5-12-2013

Advertenties

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Gebed, Getuigenis, Goed Nieuws-berichten, Voor u gelezen en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s