‘Zelfs een donkere gevangenis kan een kerk zijn’

In de gevangenis gingen ze in gebed met prostituees en moordenaars. “Sommigen huilden en beleden hun zonden. Aan de hand van gebed vonden er wonderen plaats,” vertelt Marziyeh Amirizadeh, die na een droom over de Heere Jezus tot bekering kwam. Toen ze later met geloofsgenoot Maryam Rostampour het Evangelie verspreidde, werd ze in een Iraanse gevangenis gezet. In die gevangenis deelden ze hun geloof met wanhopige, naar Gods liefde snakkende vrouwen. Velen accepteerden de Heere Jezus in hun cel. Hoe een gevangenis veranderde in een ‘kerk’.
Beide vrouwen verlangen in hun jeugd naar een relatie met God. Die konden zij niet vinden, ondanks het feit dat ze iedere dag vijf keer baden tot Allah en trouw uit de Koran lazen. Op een wonderlijke manier leerden ze allebei de Heere Jezus kennen. Marziyeh droomde over een wit paard. “Het paard wilde mij redden,” vertelt Marziyeh in de Christian Post. “Ik hield mij vast aan zijn nek en ervoer enorm veel liefde.” Later ontdekte ze aan de hand van Openbaring 19:11 dat dit over Jezus ging: ‘En ik zag de hemel geopend, en zie, een wit paard, en Hij Die daarop zat, werd getrouw en waarachtig genoemd. En Hij oordeelt en voert oorlog in gerechtigheid.’ Even later werd ze uitgenodigd om een kerkdienst te bezoeken. Ze leerde over Christus. Ze was ervan overtuigd dat de droom van Hem afkomstig was.

‘Vuile christenen’
De ontdekkingstocht van Maryam begon toen ze van een moslimvriend een christelijk boekje ontving. “Vanaf de eerste pagina was mijn hart geraakt.” Op de laatste pagina van het boekje werden lezers aangemoedigd om een gebed te bidden om Jezus te aanvaarden. En dat deed ze. Later werden de twee Iraanse vrouwen beschuldigd van het verspreiden van 20.000 Bijbels en delen van hun geloof via twee huiskerken. Ze werden overgebracht naar de strenge Evin gevangenis, die bekend staat om gruwelijke praktijken als martelingen, verkrachtingen en executies. Door medegevangenen werden ze “vuile christenen” en “afvalligen” genoemd. Maar het duo weigerde het geloof in de Heere Jezus te verbergen of te ontkennen.
Maryam en Marziyeh reageerden met liefde, mededogen en vergeving op beledigingen en vloeken. Sterker nog, ze vroegen aan prostituees, moordenaars en politieke gevangenen of ze voor hen mochten bidden. “Ze konden niet begrijpen dat God ondanks hun daden nog steeds van hen houdt,” legt Marziyeh uit. “Sommigen huilden en beleden hun zonden. Aan de hand van gebed vonden er wonderen plaats.” Het tweetal werd niet langer “vuile christenen” genoemd. Medegevangenen, en zelfs een aantal bewakers, wilden meer weten over Jezus Christus. Maryam: “De Evin gevangenis, die symbool staat voor de radicaal-islamitische onderdrukking, is onze kerk geworden. Velen vrouwen hebben in ‘de hel van Teheran’ Jezus aanvaard in hun leven.”

Gevangenis als kerk
“Dit is niet onze verdienste,” benadrukt Maryam. “God staat centraal.” De twee christenvrouwen begrijpen nog altijd niet dat ze hun vrijheid plotseling hebben teruggekregen, ondanks talloze waarschuwen voor executies. Ze beschouwen dit als een wonder van God, met dank aan gebeden van medechristenen en steun van mensenrechtenactivisten die wereldwijd ondersteuning verleenden. Het duo woont inmiddels in de Verenigde Staten en schreef het boek Captive in Iran. Met hun boek willen ze laten zien wat talloze christenen in Iraanse gevangenissen overkomt en geven ze hen een gezicht. “Onze visie over de kerk is veranderd,” aldus Marziyeh. “Want zelfs een donkere gevangenis kan een kerk zijn.”
Bezoek hier de website van Maryam en Marziyeh.

Bron: CIP, 5-12-2013

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Bekering, Christenvervolging, Evangelisatie, Gebed, Getuigenis, Goed Nieuws-berichten, Visioenen of Openbaringen van God (?), Voor u gelezen, Werkers in Gods dienst, Werkingen van Gods Geest en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s