Bijbelverspreiding in Syrië stijgt gigantisch

“Gods Woord meer geliefd dan ooit”

Juist in landen waar veel christenvervolging plaatsvindt, worden steeds meer Bijbels/Bijbelboekjes verspreid. In Syrië bedraagt die stijging zelfs 758 %. Terwijl er in 2011 19.000 Bijbels werden verdeeld, bedroeg dat aantal vorig jaar ruim 163.000. Uitgerekend in het land dat momenteel wordt verscheurd door een oorlog, is de toename het grootst. Dit meldt United Bible Societies. In landen waar christenen onder druk staan, neemt de verspreiding van christelijke literatuur meer toe dan ooit tevoren.
De totale stijging bedraagt 6 %: van 381 miljoen in 2011 tot 405 miljoen vorig jaar. Van die 405 miljoen gaat het om ruim 32 miljoen volledige Bijbels. “Christenen in Syrië hebben grote behoefte aan bemoediging,” vertelt Mike Bassous namens de Bible Society in Libanon over de stijging in Syrië. “Daarom werken mensen hard aan het produceren van voldoende literatuur. Zij hebben zich gefocust op kleine boekjes en kalenders, waardoor ze snel en gemakkelijk vervoerd kunnen worden. Een groot deel van de distributie is gedaan door vrijwilligers van lokale kerken die veel contacten hebben in hun omgeving.”

Irak en Egypte
Ook in Irak nam de Bijbelverspreiding toe. Vorig jaar ontvluchtten in totaal 330.000 christenen Irak. Tegelijkertijd nam de verspreiding van het aantal Bijbels met 132 % toe. In Egypte bedroeg dit percentage 25 %. “De vele massabijeenkomsten, zoals de protesten op het Tahrirplein, maakten het gemakkelijk om Bijbelse boekjes en de uitgeschreven Bergrede te verspreiden,” reageert Ramez Atallah vanuit het Noord-Afrikaanse land. “Door de spanning en stress in het land zijn mensen meer geïnteresseerd geraakt in geestelijk materiaal.” Vorig jaar werden in Egypte in totaal 2,8 miljoen op de Bijbel geïnspireerde boekjes verspreid.
En dan Zuid-Azië. India is daar de thuisbasis van meer dan 71 miljoen christenen. Daar werden meer dan 27 miljoen Bijbelse geschriften verspreid (een stijging van 19 %). Naast de Indiase christenen, leven ook broeders en zusters in Laos in moeilijkheden. De Bijbelverspreiding aan de relatief kleine christelijke bevolking werd verdrievoudigd met als resultaat ruim 20.000 boeken (+ 159 %).
In het Afrikaanse Nigeria (zie de foto op de website van het CIP) worden christenen regelmatig geconfronteerd met dodelijke aanslagen. In dit land steeg de Bijbelverspreiding afgelopen jaar met 5 % ten opzichte van 2011. Nigeriaanse christenen ontvingen meer dan 8 miljoen Bijbelse geschriften.
Michael Perreau, directeur van United Bible Societies, reageert dankbaar en zegt te zijn bemoedigd. “Het is hartverwarmend om te zien dat Gods Woord meer geliefd is dan ooit tevoren.” De organisatie is in meer dan 200 landen en gebieden actief.

Bron: CIP, 28-11-2013 

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Bekering, Evangelisatie, Goed Nieuws-berichten, Voor u gelezen en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s