Iraanse christenen jaren de cel in

Vier Iraanse christenen moeten drie jaar en acht maanden de gevangenis in omdat ze een huiskerk bezochten.
Mojtaba Seyyed Alaedin Hossein, Mohammed-Reza Partoei, Vahid Hakkani en Homayoun Shokouhi krijgen geen kans meer om tegen de uitspraak in beroep te gaan.
Shokouhi’s echtgenote Fariba en zoon Nima kregen voorwaardelijke celstraffen opgelegd van twee jaar. De zes christenen werden in februari 2012 gearresteerd toen agenten een samenkomst van hun huiskerk binnenvielen. Ze werden beschuldigd van evangelisatie, het schaden van de nationale veiligheid, propaganda tegen het regime en contact met buitenlandse organisaties.
In de afgelopen drie jaar werden zeker 300 christenen in Iran opgepakt. Velen van hen werden opgepakt tijdens huiskerksamenkomsten, kleine bijeenkomsten van christenen waar ze samen zingen, bidden en Bijbellezen.
Tijdens een bijeenkomst van de Mensenrechtencommissie van de Verenigde Naties riep de Iraanse advocaat Attieh Fard president Hassan Rouhani van Iran op zijn beloften aan de Verenigde Naties waar te maken. Dat zou de vrijlating van 42 christenen betekenen, evenals  vrijspraak voor 45 anderen die nog in afwachting zijn van hun proces.
Artikel 26 van de Iraanse grondwet beschrijft het recht van religieuze minderheden, waaronder christenen, om gemeenschappen te vormen en samenkomsten te houden. “Nu Iran heeft gezegd zich te zullen gaan houden aan internationale verplichtingen, moet het ook daadwerkelijk beginnen met het nemen van maatregelen om deze constitutionele vrijheden te beschermen”, aldus Fard.

Bron: Open Doors, 30-10-2013

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in antichristelijke machten, Christenvervolging, Voor u gelezen en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s