‘Vervolging christenen grootste mensenrechtenprobleem ter wereld’

Pakistaanse bisschop ziet Groot Brittannië actief anti-christelijk worden – Pakistaanse schoolboeken leren moslimkinderen dat vermoorden christenen nodig is om martelaar te worden

De Pakistaanse bisschop Michael Nazir-Ali waarschuwt op basis van zijn persoonlijke ervaringen met vervolgingen, dat Groot Brittannië een actief ‘antichristelijk’ land dreigt te worden. Tegelijkertijd roept auteur, journalist en Vaticaan-expert John Allen Jr. in zijn nieuwe boek ‘The Global War on Christians’ de hele wereld op de massale vervolgingen van christenen op de eerste plaats van de mensenrechtenagenda te zetten. Sinds begin deze eeuw worden er jaarlijks circa 100.000 christenen enkel vanwege hun geloof vermoord, hoofdzakelijk door moslims.
Bisschop Nazir-Ali, president van OXTRAD (Oxford Centre for Training), zegt dat vervolging ‘altijd begint met het marginaliseren en discrimineren op het werk en in het publieke leven.’ Tenzij dit wordt aangepakt, dreigt Groot Brittannië in dit opzicht niet enkel ‘onchristelijk’, maar zelfs ‘antichristelijk’ te worden.

Discriminatie, ontslag, zwart gemaakt in de media
In zijn voorwoord in dr. Richard Scotts boek ‘Christians in the Firing Line’ schrijft de bisschop dat christenen in Groot Brittannië nu al de prijs moeten betalen, doordat ze vanwege hun geloof worden gediscrimineerd, ontslagen, op een zwarte lijst worden gezet waardoor ze niet meer bij instellingen aan het werk kunnen, en zwart worden gemaakt in de media omdat ze vasthouden aan hun op de Bijbel gebaseerde principes. (1)

Grootste mensenrechtenprobleem ter wereld
Auteur, journalist en jarenlang Vaticaan-expert John Allen Jr. pleit er in zijn nieuwe boek ‘The Global War on Christians’ voor dat christenen vanwege de ernstige vervolgingen als het grootste mensenrechtenprobleem ter wereld worden beschouwd.
‘In de jaren ’70 hoefde je niet Joods te zijn om je zorgen te maken over de dissidente Joden in de Sovjet Unie; in de jaren ’80 hoefde je niet zwart te zijn om ongerust te zijn over de apartheid in Zuid Afrika; op dezelfde wijze hoef je geen christen te zijn om te erkennen dat christenen de meest vervolgde religieuzen op de planeet zijn.’

Ieder uur 11 christenen vermoord vanwege hun geloof
Veel Westerse christenen doen nog steeds of het martelaarschap iets uit het verleden is. Het tegendeel is echter waar: sinds begin deze eeuw worden er jaarlijks zo’n 100.000 christenen – 11 per uur – vanwege hun geloof vermoord, hoofdzakelijk door moslims. In totaal staan tot zo’n 200 miljoen christenen regelmatig bloot aan – voornamelijk islamitische – vervolgingen (4).
Maar ook in niet-islamitisch Azië (China, India, Noord Korea, Myanmar, Filippijnen, Indonesië), Afrika, Latijns Amerika en Oost-Europa krijgen christenen het steeds zwaarder.

‘Grootste deel christelijk lijden door de islam’
John Allen vindt dan ook dat de wereld ‘niet naïef’ moet zijn dat een groot deel van het lijden van christenen op de wereld veroorzaakt wordt door volgelingen van de islam. Dat christenhaat er bij jonge moslims soms al vroeg wordt ingestampt, blijkt bijvoorbeeld uit het feit dat in Pakistaanse schoolboeken letterlijk staat dat moslims christenen moeten vermoorden om het martelaarschap (en daarmee een zekere plek in het paradijs) te verdienen (3).
Tegelijkertijd zegt de journalist dat we niet moeten vergeten dat de vervolgers ook bestaan uit niet-moslims. ‘De meest gewelddadige anti-christelijke pogrom ooit was in India,’ en werd gepleegd door Hindoes.

Westerse christenen wakker schudden
Met zijn boek hoopt Allen christenen in het Westen wakker te schudden, zodat zij actief iets gaan doen aan het lot van hun geloofsgenoten in de rest van de wereld (2). Dat betekent echter dat zij – ook in Nederland – rechtstreeks tegen de heersende politieke correctheid in hun eigen land en kerken moeten ingaan, en zich openlijk moeten verzetten tegen met name de antichristelijke ideologie van de islam.

(1) Christian Concern
(2) Catholic News Agency
(3) CP World (via Walid Shoebat)
(4) The Jewish Journal

Bron: Xandernieuws, 12-10-2013

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in antichristelijke machten, Christenvervolging, Tekenen vd Eindtijd, Voor u gelezen en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s