Golf van geweld treft christenen in Noord-Irak

Christenen in het noorden van Irak zijn sinds enkele weken steeds vaker het slachtoffer van bedreiging, mishandeling en bomaanslagen. Tot voor kort gold de autonome Koerdische regio als een relatief veilige vluchthaven voor christenen uit andere delen van Irak.
Geweld tegen christenen kwam tot voor kort in Noord-Irak nauwelijks op grote schaal voor. De laatste weken neemt het aantal intimidaties en gewelddadige acties tegen christenen echter snel toe, stelt Open Doors, een organisatie die wereldwijd opkomt voor vervolgde christenen.
“Voorlopig dieptepunt is een grote bomaanslag bij het huis van een christelijke politieman”, zegt woordvoerder Arend Pleysier van Open Doors. “Op 22 september vond er een samenkomst van christenen plaats, toen er een zelfmoordaanslag met een auto werd gepleegd. Negentien christenen raakten gewond, waarvan vier ernstig.” Onder de gewonden zijn drie kinderen van de politieagent. Het huis raakte zwaar beschadigd.
Aanslagen kwamen nauwelijks voor in Noord-Irak, maar de afgelopen weken neemt het geweld toe. Christenen vormen regelmatig een bewust doelwit. “Veel christenen uit het gevaarlijke zuiden van Irak, bijvoorbeeld uit de hoofdstad Bagdad, wijken uit naar het noorden”, aldus Pleysier. “Nu ook daar de onveiligheid toeneemt, ontvangen we steeds vaker signalen van christenen die het land nu helemaal willen verlaten. De uittocht van christenen uit Irak is enorm, sinds de val van Saddam Hussein in 2003. De vrees bestaat dat er nu een nieuwe golf van christelijke vluchtelingen op gang komt. Als christenen in dit tempo uit Irak blijven vertrekken, kent het land in 2020 geen christelijke inwoners meer. Dat is dramatisch voor een gebied waar al christenen wonen sinds de eerste eeuwen van onze jaartelling.”
Het baart Open Doors zorgen dat de intimidatie tegen christenen niet alleen komt uit de hoek van radicale moslims, maar ook vanuit de relatief liberale Koerdisch-Iraakse overheid. Zo werden inwoners van het overwegend christelijke dorpje Deshtakh bedreigd door een groep politiebeambten. Ruim dertig politiemensen dreigden de dorpelingen neer te schieten, en verklaarden dat de inwoners het land moeten verlaten, omdat ‘christenen niet thuishoren in dit islamitische land’.
Terwijl het geweld in Noord-Irak toeneemt, neemt ook de onrust in de zuidelijker gelegen vlakte van Nineveh toe. Daarnaast melden kerkleiders in de hoofdstad Bagdad dat elke twee tot drie dagen aanvallen worden gepleegd op christenen in de hoofdstad. Irak is één van de onveiligste landen voor christenen. Het land staat op de vierde plaats van de Ranglijst Christenvervolging die Open Doors jaarlijks publiceert.

Bron: Open Doors, 11-10-2013

.

NOOT A. Klein
De antichristelijke machten en werken (in denken, doen en laten) zullen HELAAS toenemen – vooral zware vormen van christenvervolging, tot zelfs het doden van alle christenen op aarde (uitgezonderd zij die – door God Zelf – BEWAART WORDEN voor aanvang van de grote verdrukking, zie Openbaring 3:10).
Deze extreme vorm van christenvervolging is een teken (van de laatste fase) van de eindtijd. Lees Openbaring 20:4, waar o.a. geschreven staat:
“…En ik zag de zielen van hen die onthoofd waren om het getuigenis van Jezus en om het Woord van God, die het beest en zijn beeld niet hadden aangebeden, die het merkteken niet ontvangen hadden op hun voorhoofd en op hun hand (dit slaat op de periode dat de antichrist zal regeren tijdens de grote verdrukking) …”

Advertenties

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in antichristelijke machten, Christenvervolging, Voor u gelezen en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s