Amnesty: christenen zondebok Mursi-aanhangers

Nadat de militairen in Egypte op 14 augustus een einde hadden gemaakt aan twee zitacties van aanhangers van de afgezette president Mohamed Mursi in Caïro, waren koptische christenen op ongekende schaal het doelwit van geweld. Woedende moslims vielen meer dan 200 gebouwen en andere eigendommen van christenen aan en 43 kerken liepen ernstige schade op. Dat schrijft Amnesty International volgens het ANP in een rapport, dat de mensenrechtenorganisatie woensdag heeft gepubliceerd.
Vertegenwoordigers van de organisatie bezochten in al-Minya, Fayoum en Caïro en omgeving plaatsen waar het geweld had gewoed en spraken er met ooggetuigen, plaatselijke functionarissen en religieuze leiders. Die vertelden onder meer over menigtes mannen die met vuurwapens, metalen staven en messen kerken en eigendommen van christenen aanvielen. Velen schreeuwden leuzen als ‘Allah is groot’ of bestempelden christenen als honden. Vaak hitsten plaatselijke moslimleiders de menigtes op tot geweld. Amnesty verwijt de autoriteiten dat zij niets hebben ondernomen om het geweld te voorkomen.
Bron: ANP (gelezen via CIP, 9-10-2013)

.

NOOT A. Klein
De antichristelijke machten en werken (in denken, doen en laten) zullen – helaas – toenemen, van allerlei zware vormen van christenvervolging tot zelfs het doden van alle christenen op aarde.
Dit zijn voorzegde tekenen (van de laatste fase) van de eindtijd. Lees Openbaring 20:4, waar o.a. geschreven staat:
“…En ik zag de zielen van hen die onthoofd waren om het getuigenis van Jezus en om het Woord van God, die het beest en zijn beeld niet hadden aangebeden, die het merkteken niet ontvangen hadden op hun voorhoofd en op hun hand (dit slaat op de periode dat de antichrist zal regeren tijdens de grote verdrukking)…”

Advertenties

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in antichristelijke machten, Christenvervolging, Voor u gelezen en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s