Jeruzalemse kerk standvastig na brandstichting

Dominee Steven Khoury van de Calvary Church is vastbesloten zich dapper in te zetten voor het Evangelie, ondanks de soms gewelddadige tegenstand, zoals onlangs de brandstichting in het gebouw van de kerk in de Arabische wijk Shuafat in oostelijk Jeruzalem.
Steven Khoury (de zoon van dsm Naim Khoury, baptistenpredikant in Bethlehem) was net terug van een van zijn vele spreekbeurten in het buitenland, toen de ouderlingen hem met spoed informeerden over de aanval.
‘Dominee, toen we zondagavond onze opwekkingssamenkomst voor de jeugd beëindigden was er een groot vuur aangestoken bij de voorkant en zijkanten van de Calvary Church’, legde een opgewonden ouderling uit via de telefoon.
‘De brandweer van Jeruzalem kwam met twee grote brandweerwagens die het vuur bedwongen voordat dit ons kerkgebouw, de speeltuin en de auto van onze kerk zouden verbranden’.
Wat erger is, geen van de buren van de kerk had de moeite genomen om Khoury of zijn staf in te lichten over de brand, wat er op wijst dat zijn actieve evangelisatie niet welkom is in het gebied .
Het is niet zo, dat het veel buren van de kerk niets kon schelen, maar – zoals de ouderling uitlegde – ‘vanwege onze standvastigheid om een vuurtoren te zijn en Jezus te prediken zullen velen zwijgen uit angst voor aanvallen op zichzelf, hun kinderen of bezittingen’.
Shuafat is al lange tijd een brandhaard van conflicten, en Israëlische reddingsdiensten vermijden typisch deze buurt, uit vrees voor het oproepen van een gewelddadige reactie.
Dit is de plaats waar Khoury en zijn team werkt om de liefde van Jezus te delen. En deze brandstichting is niet het eerste probleem dat ze ondervonden.
De kerk blijft werken vanuit tijdelijke voorzieningen, en eigenaren aarzelen steeds meer om te verhuren aan deze christenen. In feite werd Calvary Church onlangs meegedeeld dat ze op enig moment bericht kunnen krijgen om hun huidige pand te verlaten.
De kerk is nu op zoek naar de middelen om een eigen gebouw te kopen. Een geschikt gebouw is al gevonden, en, zoals Khoury verklaarde, ‘Deze kans is een wonder, omdat de Heer ons leidt naar de enige moslim die bereid is om aan ons te verkopen. Door aan ons te verkopen neemt hij eigenlijk een groot risico. We kunnen deze bereidheid om te verkopen alleen verklaren door dat de Heilige Geest hem leidt’.
Terwijl een nieuw gebouw zou voorkomen dat de kerk ooit wordt weggestuurd, kan deze ook nog meer het doelwit van aanvallen worden.
In feite is Khoury van plan, het licht nog helderder te laten schijnen. ‘Wat een kans om een vuurtoren te zijn tussen twee van de grootste Arabische moslimsteden buiten Oost-Jeruzalem’, vertelde hij aan Israel Today. ‘Calvary Church biedt de mensen in deze gemeenschap de zeldzame gelegenheid om te horen en te leren over Jezus’.
Terwijl de huidige omstandigheden van de kerk de meeste mensen zou afschrikken, blijft ds. Khoury vastberaden. ‘We zullen blijven volharden, omdat we geloven dat we bezig zijn met het weer tot leven brengen van de kerk in de stad waar het allemaal is begonnen’.

Bron: Ryan Jones, Israel Today, 1-9-2013

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in antichristelijke machten, Christenvervolging, Evangelisatie, Israël, Voor u gelezen, Werkers in Gods dienst en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s