Campagne tegen groeiend christendom in Iran

De islamitische leiding van Iran heeft een publiekscampagne gelanceerd om de snelle verspreiding van het christendom onder de bevolking tot staan te brengen. Dat meldt de christelijke nieuwsdienst BosNewsLife, partner van Uitdaging. De denktank van de regering en de Iraanse inlichtingendienst organiseren debatbijeenkomsten gericht op ‘bekering van de islam’ om te analyseren waarom vooral Iraanse jongeren zich tot het christendom bekeren. Dat zeggen goed geïnformeerde christenen in het land.
Eén van de eerste bijeenkomsten werd volgens hen bezocht door deskundigen uit Frankrijk en Italië. De volgende staat gepland voor 6 september in het invloedrijke Sarcheshmeh Cultureel Centrum. Het gebeurt allemaal nadat de laatste weken minstens dertien christenen in diverse steden zijn aangehouden, zegt Elam Ministries, een door senior Iraanse kerkleiders gestichte zendingsorganisatie.
Mohabat News, een nieuwsdienst van Iraanse activisten en christenen, is niet verbaasd over de campagne, met onder meer bijeenkomsten die ‘(om)vorming’ van de publieke opinie ten doel hebben. “Het aanvallen van kerken en de opvallende golf van arrestaties van Iraanse voorgangers en tot het christendom bekeerde burgers is niet effectief gebleken”, meldde de organisatie aan BosNewsLife.
Christendom verspreidt zich nu snel in Iran. De toenemende groei van de huiskerken in het land en de tendens van bekeringen van jongeren en hun gezinnen van de Islam, is de grootste zorg van veiligheidsdiensten geworden en in het bijzonder van de Shiietische islamitische geestelijkheid.” Maar de vraag is volgens Mohabat News “of de kostbare bijeenkomsten, met buitenlandse gasten, het islamitische regime zullen helpen het werk te verstoren dat God is begonnen en Iraniërs ervan te weerhouden hun harten aan Jezus Christus te geven.”
Elam Ministries denkt in elk geval van niet. “In 1979 waren er voor zover bekend minder dan 500 christenen met een moslim achtergrond in Iran. Vandaag is de conservatiefste schatting dat er 100.000 gelovigen zijn in het land”, zegt de organisatie. Zij beseft dat leven als een toegewijde christen gevaarlijk kan zijn. Recent werden weer diverse christenen aangehouden en waren er aanvallen op huizen van gelovigen. Yashar Farzin No en diens vrouw werden, voorafgaande aan hun aanhouding, herhaaldelijk onder druk gezet door de autoriteiten om terug te keren naar de Islam.
Ds. Sam Yeghnazar, directeur van Elam, zegt diep bedroefd te zijn door de toenemende verdrukking van christenen. “Mijn gebeden en gedachten zijn met de gearresteerden en hun gezinnen”, zegt hij. Volgens hem zal de pas gekozen president Hassan Rouhani, die heeft laten weten een dialoog met het westen te willen heropenen, daarvoor met significante bewijzen moeten komen in de behandeling van godsdienstige minderheden.

Bron: Uitdaging, 3-9-2013

Advertenties

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in antichristelijke machten, Bekering, Christenvervolging, Gebed, Goed Nieuws-berichten, Voor u gelezen en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s