Christelijke leiders Syrië tegen westers militair ingrijpen

Syrische christelijke leiders hebben het westen gewaarschuwd dat geplande militaire acties tegen de regering van Assad desastreus zou zijn en grote gevolgen zou hebben voor de toch al aan gevaar bloot staande christelijke gemeenschap. Het hoofd van de Grieks katholieke kerk in Syrië, Gregorius III, vraagt om afzien van dergelijke initiatieven. De burgeroorlog in het land heeft al meer dan 100.000 mensen het leven gekost, voegt hij er aan toe. “Het wordt tijd te stoppen met de wapens. In plaats van nog meer geweld oproepen, is het nodig dat internationale krachten aan vrede werken,” verzucht de patriach van Antiochië. De plannen voor militair ingrijpen circuleerden, zoals bekend, in de VS, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk, nadat in de Syrische hoofdstad Damascus chemische wapens zijn gebruikt. Maar de Patriach vraagt zich af wie zeker kan weten wie er achter de chemische aanvallen zit.
Organisaties die opkomen voor de rechten van christenen en hulpverleners delen zijn zorg over een militaire aanval. “Christelijke gebieden zijn doelwit van islamitische milities geworden in de strijd tegen Assad”, zegt Barnabas, een christelijke hulpverlenings-organisatie. Assad beschuldigt de oppositie tegen hem van het gebruik van de chemische wapens, maar rebellen verwerpen dat. In de VS en Brittanië schijnen de gevolgen van een militaire interventie voor christenen niet te zijn overwogen, zegt Barnabas. In een open brief aan president Obama en de Britse premier David Cameron dringt de organisatie er op aan verantwoordelijkheid te aanvaarden voor de minderheden, inclusief christenen.
Volgens Gregorius III heeft een militaire aanval alleen maar een negatieve impact op de christenen. Zij bevinden zich al in het brandpunt tussen oppositiegroepen en regeringstroepen, zegt hij. “Veel mensen komen uit het buitenland naar Syrië. Deze strijders zijn felle fundamentalisten en islamieten.” Maandag vielen twee bommen in de oude stad van Damascus, heel dicht bij het Grieks Katholieke patriarchaat. Beide waren afkomstig van extremisten, denkt hij. Een ervan viel op een padvinderscentrum, dicht bij de ingang van het gebouw, waarbij twee mannen werden gedood. Ongeveer 450 duizend Syrische christenen, bijna een derde van het totale aantal, zijn of verhuisd binnen het land of naar het buitenland gevlucht.
Ook andere christelijke leiders zijn heel bezorgd, nu al veel kerken zijn vernield en verbrand.“Christenen voelen dat zij niet worden geaccepteerd”, zegt een van hen. “Zij worden op grote schaal gedood in gebieden met extreme islamieten, die hen als atheïsten beschouwen.”

Bron: Uitdaging, 30-8-2013

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in antichristelijke machten, Christenvervolging, Voor u gelezen en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s