‘Het leven van iedere christen staat op het spel’

Minstens 40 kerken aangevallen in Egypte

Het leven van iedere christen in Egypte zou in gevaar zijn. De afgelopen dagen zijn zeker 40 kerken onder vuur genomen. Naast kerken zijn ook veel bedrijven en woningen van christenen sinds woensdag aangevallen, zegt Bisschop Angaelos – het hoofd van de Koptisch-Orthodoxe Kerk in Groot-Brittannië – tegenover CNN. In totaal zijn inmiddels meer dan 600 mensen omgekomen, nadat woensdag twee protestkampen werden ontruimd.
Het is duidelijk dat niet alle moslims betrokken zijn bij aanvallen op Koptische christenen. Op diverse plaatsen hebben moslims hun christelijke vrienden openlijk beschermd (zie deze foto). Dit bevestigt Terence Ascott, oprichter en directeur van het christelijke tv-netwerk SAT-7 International. “Sommige moslims gaan naar kerken toe om ze te beschermen.” In reactie daarop laten christenen weten dat kerkgebouwen weer heropgebouwd kunnen worden en ze de veiligheid van moslims belangrijker vinden. Volgens Ascott heeft de Egyptische regering aangekondigd financieel garant te zullen staan voor de wederopbouw van beschadigde kerken.

Gevaarlijk spel
Gisteren was op CIP.nl al te lezen dat er in diverse kerken brand is gesticht. “We zouden willen dat de aanstichters voor de rechter verschijnen, omdat ik geloof dat ze iets veel gevaarlijkers voor ogen hebben,” vervolgt Angaelos. “Het gaat niet zozeer om het verbranden van kerken, maar om het veroorzaken van een reactie die tot veel meer geweld moet leiden. Er wordt een zeer, zeer gevaarlijk spel gespeeld. De aanvallen op kerken en christelijke gemeenschappen kwamen, gelet op de spanningen, niet onverwacht.” Volgens hem staat het leven van iedere Egyptische christen op het spel.
Een Egyptisch Bijbelgenootschap meldde woensdag dat christelijke boekwinkels volledig zijn uitgebrand. “Gelukkig waren we gesloten uit angst voor dergelijke aanvallen. Daardoor zijn onze medewerkers niet gewond geraakt,” luidt een verklaring van algemeen directeur Ramez Atallah. “Onze metalen deuren zijn gesloopt, winkelruiten gesneuveld en boekhandels vernietigd.” Atallah spreekt van “een gewelddadige minderheid die het land wil destabiliseren”. CNN heeft een lijst gepubliceerd met alle christelijke instellingen die zijn aangevallen.

Egypte verlaten
Een aantal christenen heeft aangegeven het land te willen verlaten. “Ik wil naar de Verenigde Staten,” zegt Dawoud in USA Today. “De situatie in Egypte is niet best.” Volgens de 22-jarige Peter Fakhry willen ook niet-christenen het land verlaten, waaronder ook moslims. Ondertussen wijst hij naar een Koptisch gebied waar toeristen wegblijven. Voorheen werden er overblijfselen bezichtigd die afstammen uit een tijd dat Egypte nog werd gedomineerd door christenen.

Bron: CIP, 16-8-2013

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in antichristelijke machten, Christenvervolging, Israël en/of het Midden Oosten, Voor u gelezen en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s