Fukushima lekt per dag 300 ton vervuild water in oceaan

De beschadigde kerncentrale van Fukushima in Japan lekt al twee jaar radioactief grondwater in de oceaan. Dat heeft een woordvoerder van het Japanse ministerie van Industrie vandaag gezegd. Naar schatting lekt iedere dag zo’n 300 ton vervuild water de Grote Oceaan in, aldus het ministerie.
Maar volgens Tepco, eigenaar van de centrale, is het niet te zeggen hoeveel radioactief grondwater weglekt.
De regering gaat ingrijpen bij de beschadigde kerncentrale. Premier Shinzo Abe maant zijn minister van Industrie tot ‘onmiddellijke maatregelen’ nu Tepco, de eigenaar van de centrale, er niet op eigen kracht in slaagt het weglekken van radioactief grondwater in de oceaan te stoppen.
Een afsluiting die het besmette grondwater bij Fukushima in toom zou moeten houden, vertoont gebreken. De centrale staat voor een nieuwe noodsituatie, meldde de Japanse toezichthouder op kerncentrales maandag al. Een regeringsfunctionaris zei woensdag dat naar schatting 300 ton verontreinigd water per dag de oceaan in stroomt. Abe zei niet of de regering extra geld uittrekt om de problemen met het radioactief grondwater beter te kunnen bestrijden.
De kerncentrale bij Fukushima werd in maart 2011 ernstig beschadigd door een aardbeving en een daaropvolgende tsunami. Volgens de regeringsfunctionaris hoopt de regering te bereiken dat de lekkage in december is teruggebracht tot 60 ton verontreinigd water per dag.
Bron: Trouw.nl, 7-8-2013

.

NOOT A. Klein
Als dit lekken van radioactief grondwater in de zee zo door gaat komt de realiteit van de volgende Bijbeltekst wel heel dicht bij:
“En de tweede engel goot zijn schaal uit in de zee, en die werd bloed, als van een dode. En elk levend wezen in de zee stierf.” (Openb. 16:3)

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Tekenen v.d. Eindtijd (?), Voor u gelezen en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s