Chinese huiskerkleider Samuel Lam overleden

Op zaterdag 3 augustus is op 88-jarige leeftijd de bekende Chinese huiskerkleider Samuel Lam overleden.
Dominee Lam werd in de jaren vijftig gearresteerd omdat hij weigerde om met zijn gemeente lid te worden van de Chinese staatskerk. Hij zat meer dan twintig jaar gevangen in werkkampen. Zijn vrouw stierf een jaar voor zijn vrijlating.
Na zijn vrijlating pakte Samuel Lam zijn werk als voorganger weer op, in een tijd waarin de kerk in China een enorme groei doormaakte. In 1979 begon hij een huiskerk in Guangzhou. Die kerk werd zo goed bezocht, dat al gauw uitgeweken moest worden naar een groter gebouw. De ongeregistreerde huiskerk bestaat nog steeds en wordt door de autoriteiten gedoogd.
De dappere en zachtmoedige Samuel Lam is een inspirerend voorbeeld geweest voor vele christenen over de hele wereld. Zijn ontroerende verhaal is opgetekend in het boekje ‘Zijn hart bleef zacht’.

Bron: SDOK, 5-8-2013

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Getuigenis, Voor u gelezen, Werkers in Gods dienst en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s