Dappere Finse minister

Partijleider Päivi Räsänen van de Christen Democratische Partij Finland zorgde voor opschudding door wat ze tijdens een seminar van de Lutherse Kerk zei over wat het betekent om christen te zijn in een seculiere wereld. U moet weten dat ze in het kabinet zit en minister is van Binnenlandse Zaken.
Voordat ze minister werd, was ze arts. Ze vertelde dat ze altijd had geweigerd om abortussen uit te voeren. ‘Een kind op de abortusleeftijd is niet alleen maar een gevoelig stukje weefsel, maar een individu dat kan voelen,’ aldus de minister. Ze uitte kritiek op de Finse wetgeving: ‘De abortuswetgeving in Finland erkent het recht van een arts om de uitvoering van een abortus op grond van zijn geweten af te wijzen niet. Christenen komen dan vaak in omstandigheden waarin de enige oplossing voor hen is, zich aan de situatie – bijvoorbeeld hun beroep – te onttrekken, als die van hen verlangt tegen Gods Woord in te gaan.’ De minister citeerde Handelingen 5:29: Men moet God meer gehoorzamen dan de mensen.
De uitspraken van Päivi Räsänen riepen in Finland veel discussie op. De media waren in rep en roer, maar de dappere minister bleef bij haar uitspraken. ‘Ik vind het van uiterst groot belang dat ministers, precies zoals andere mensen, het recht op spreekvrijheid hebben en de vrijheid om godsdienstige overtuigingen te uiten.’

Bron: Dirk van Genderen, NIEUWSBRIEF 27 juli 2013

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Gehoorzaamheid aan God, Getuigenis, Voor u gelezen en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s