De Kerk die overwint

“De Kerk die overwint…”[1]. Het is een zin uit een populair opwekkingslied. Het wordt veel gezongen, maar wat betekent het nou? De Bijbel leert ons dat de Kerk waarvoor Jezus terugkomt een glorieuze Kerk zal zijn. Toch hebben veel mensen die vandaag met de Kerk verbonden zijn, nauwelijks besef wat dit inhoudt. Sterker nog, veel mensen verlaten de kerk omdat ze teleurgesteld zijn en de kerk helemaal niet zo glorieus vinden. In dit artikel wil ik daarom laten zien wat de zwakte in veel kerken is en hoe God tot zijn doel komt als zijn Zoon geëerd en zijn Woord geleerd en gehoorzaamd wordt!

Overwinning door Gods Woord
Als ik kijk naar de huidige staat van de zogenaamde charismatische beweging, maak ik me zorgen. In sommige opzichten lijkt het eerder een charismatische ‘stilstand’ dan een beweging! En als het al beweegt, dan is me niet helemaal duidelijk in welke richting. In de jaren van mijn bediening heb ik gemerkt dat veel charismatische gelovigen erg weinig aandacht schenken aan de Bijbel – het merendeel heeft de Bijbel nog nooit van begin tot eind gelezen. Er staan belangrijke waarheden in de Bijbel die zij nog nooit gelezen hebben en waarvan ze het bestaan niet eens kennen. Hoewel het opwindend is de gaven van de Heilige Geest te hebben en allerlei manifestaties van Zijn kracht te ervaren, is er niets wat het kennen en begrijpen van Gods Woord kan vervangen. De beloften zijn adembenemend, zoals bijvoorbeeld deze: “Zijn goddelijke macht heeft ons alles geschonken wat nodig is voor een vroom leven, door de kennis van hem die ons geroepen heeft door zijn majesteit en wonderbaarlijke kracht. Hiermee zijn ons kostbare, rijke beloften gedaan, opdat u zou ontkomen aan het verderf dat de wereld beheerst als gevolg van de begeerte, en opdat u deel zou krijgen aan de goddelijke natuur[2] (2 Petrus 1:3-4a).
Mag ik je deze vraag stellen: in hoeverre ben je onderweg om deel te krijgen aan de goddelijke natuur? In hoeverre ben je echt ontkomen aan het verderf dat in de wereld heerst als gevolg van de begeerte? Jezus gaat deze dingen uitwerken in de Kerk, zijn Bruid.[3]
Alleen door het waterbad van het Woord kunnen we worden geheiligd (Efeze 5:26). Ik wil alle christenen aanmoedigen om meer in de Bijbel te gaan studeren en aan hun leiders vragen om Bijbelstudie aan te bieden. Ik kan me herinneren dat als de pinksterbeweging vijftig mensen bij elkaar kreeg voor een Bijbelstudie, dat dan een grote groep was, maar we namen tijd voor het Woord. In de meeste pinkstergemeenten was iedere woensdagavond een Bijbelstudieavond. Wat is er gebeurd met onze Bijbelstudie? In veel plaatsen die ik bezoek wordt er nauwelijks of geen tijd meer gereserveerd voor het bestuderen van de bijbel. De leiders zijn verantwoordelijk om zelf de bijbel te bestuderen en, nog belangrijker, de mensen liefde voor de bijbel bij te brengen en hen te leren hoe zij zelf de bijbel kunnen bestuderen. Ik heb medelijden met de christenen die leven op het geestelijke equivalent van een chips-en-fastfood-dieet. In Gods koninkrijk bestaat geen fast food!
Hij, Jezus Christus, is gekomen door water en bloed – niet door het water alleen, maar door het water en het bloed. En de Geest getuigt ervan, omdat de Geest de waarheid is. (1 Johannes 5:6)
Het bloed van Jezus is het verlossende offer, maar het water is de regelmatige reiniging en heiliging door het Woord van God. Die twee moeten samengaan. Zonder het bloed hebben we geen toegang en geen leven, want het leven is in het bloed. Maar zonder het Woord worden we niet gereinigd, niet geheiligd, en worden onze onzuiverheden niet weggewassen. Terwijl we continu het leven en de reiniging door het bloed en het water ontvangen, moet de Kerk worden gebouwd.
Lees meer >>>
Bron: DPM (Derek Prince Ministries) Nederland

.

NOOT A. Klein
Zie eventueel onze GRATIS studies:
[1] De OVERWINNAARS; over (de macht van) zonde en satan in de eindtijd
[2] Lukas –  Het Boek van de NIEUWE MENS in Christus
[3] Er komt spoedig een Goddelijke Bruiloft hier op aarde

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Gehoorzaamheid aan God, Heiliging, Overdenking, Voor u gelezen en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op De Kerk die overwint

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s