Gebedspunt: Aanslagen op kerken

Landen in het oosten van Afrika stonden lange tijd als veilig en christelijk bekend. Maar in de afgelopen jaren gaat er een groeiende dreiging uit van islamitisch extremisme, dat sterk in opkomst is. Bidt u de komende weken voor broeders en zusters in oostelijk Afrika?
Eén van de tactieken om christenen te ontmoedigen is het aanvallen en platbranden van kerken. In de afgelopen twee jaar zijn tientallen kerken in vlammen opgegaan. Als gemeenteleden de kerk herbouwen, komen de extremisten vaak terug om opnieuw alles met de grond gelijk te maken.
De kerk van dominee Dickson Kaganga, op het eiland Zanzibar, is al verschillende keren aangevallen. Tijdens een gebedssamenkomst in mei vorig jaar werd zijn kerk aangevallen door een groep van driehonderd moslims die, gewapend met ijzeren staven, een muur openbraken en de kerk binnendrongen. Dickson wist zijn gemeenteleden via een achterdeur in veiligheid te brengen.
Ook een andere christelijke gemeente op Zanzibar ligt onder vuur. De eerste aanval op de gemeente van dominee Elijah Israel vond plaats in november 2011. Een groep van tachtig moslims verwoestte het kerkgebouw. De gemeente herbouwde de kerk, maar in februari 2013 werd het gebouw opnieuw aangevallen.
In ons magazine STEM leest u meer verhalen van christenen in Oost-Afrika.

  • Bid voor dominee Dickson en zijn gemeente. Dank God dat het leven van Dickson werd gespaard. Bid dat hij en zijn gemeenteleden ondanks de aanvallen op hun kerk blijmoedig zullen blijven samenkomen en getuigen van Gods trouw. Dank God voor voorganger Elijah en zijn gemeente, die aangeven ook zonder kerkgebouw God te blijven aanbidden. Bid dat christenen in Oost-Afrika niet ontmoedigd zullen raken door de aanvallen op hun kerken.

Bron: SDOK, 15-7-2013

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in antichristelijke machten, Christenvervolging, Gebed, Voor u gelezen en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s