Bijzondere ontwikkelingen in Egypte

Het is heel bijzonder wat er momenteel in Egypte gebeurt. In het nieuwe kabinet zit geen enkele minister meer van de Moslim Broederschap en ook niemand die is verbonden aan een islamistische partij of beweging.
De nieuwe regering wordt geleid door premier Hazem el-Beblawi. Het kabinet telt drie vrouwelijke ministers. Drie ministers zijn christen. De Moslim Broederschap erkent de nieuwe regering niet.

Velen vragen zich nog steeds verwonderd af hoe het toch mogelijk was dat de Moslim Broederschap en haar president Morsi zo snel aan de kant konden worden gezet. Kerkleiders in Egypte verwijzen naar november vorig jaar, toen 70.000 christenen bijeen kwamen in het amfitheater dat in de berg is uitgehakt bij een kerk bij de grote vuilnisbelt in Cairo. De nieuwe leider van de Koptisch Orthodoxe Kerk van Egypte, Tawadrus II, zegende de aanwezigen, bemoedigde hen en riep op tot eenheid. Vervolgens kwam in maart dit voorjaar, een groep bijeen voor gebed. En toen, in juni, op het Pinksterfeest, kwamen christenen uit alle christelijke denominaties bijeen, in een massale bijeenkomst, om te bidden voor Egypte.
Het bijzondere was dat liberale – geen fanatieke – moslims kwamen kijken wat de christenen aan het doen waren. Eén van hun leiders merkte op de televisie op: ‘Deze christenen bidden. Allah zal ons straffen voor wat we hebben gedaan.’ Een christelijke voorganger reageerde: ‘We bidden voor jullie, niet tegen jullie.’

Een paar weken geleden schreef dr. Victor Khalil: ‘De Moslim Broederschap verliest het vertrouwen van de mensen. Hun werkelijke intenties worden zichtbaar. Kerkleiders zien God aan het werk. Hij reageert op de intense roep van Zijn volk. Ze verwachten een 180-graden-draai tegen de moslimextremisten.’
Veel christenen in Egypte verlangen naar een herleving, een opwekking. Ze bidden niet tegen de vijand. Ze bidden dat Christus in Egypte zal worden verheerlijkt.

Bron: Dirk van GenderenNIEUWSBRIEF 20 juli 2013

Advertenties

Over De Eindtijdbode

Een 'roepende in de woestijn' die 'de bazuin blaast' om velen (via GRATIS Bijbelstudies) te tonen "de dingen die - volgens Gods plan - spoedig geschieden zullen". Volgens Openbaring 1 vers 1, 10 en 19.
Dit bericht werd geplaatst in Getuigenis, Goed Nieuws-berichten, Voor u gelezen en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Bijzondere ontwikkelingen in Egypte

  1. Henk Herbold zegt:

    Gebed brengt ons in contact met de Almachtige God en door volhardend bidden mogen we bijzondere dingen verwachten, of God er nu voor kiest om ons verzoek in te willigen of het te weigeren, het resultaat zal toch bijzonder zijn, opdat Hij ons tenminste de kracht zal geven Hem te vertrouwen in alle omstandigheden van ons leven. Dat geldt zeker voor christenen die de moed hebben om te bidden voor hun land, zoals in Egypte. Hoe het in de toekomst verder zal gaan met Egypte is m.i. niet geheel duidelijk, wel is zeker dat God de bron van kracht is die kan handelen boven bidden of denken en dus heeft bidden voor Egypte altijd zin. Natuurlijk geldt dit ook voor ons land, Hij kan en wil ook ons verhoren, naar Zijn volmaakte wil en op Zijn timing.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s